Lemondott a Reneszánsz év vezetője

2008.02.19. 22:15
Thuróczy Zoltán családi okok miatt távozott, feladatait ideiglenesen a Hungarofest kht. vezetője vette át.

Váratlanul lemondott a Reneszánsz évadot irányító programiroda vezetője. Thuróczy Zoltán családi okokkal magyarázta távozását. A vezetőséget meglepetésként érte a vezető döntése.

A Hiller István kulturális miniszter által kinevezett Thuróczy nyár óta dolgozott a Hungarofest kht.-n belül működő irodánál. Feladata a januárban indult évad koordinálása volt. A négymilliárd forintos állami finanszírozással megvalósuló programsorozatot jelenleg a Hungarofest vezetője, Rubovszky Rita vezeti.

A Hungarofest élére februárban kinevezett Rubovszky cáfolta, hogy Thuróczy a szervezésben mutatkozó hiányosságok miatt kényszerült távozásra. Az igazgató szerint a leköszönt vezető lelkiismeretesen végezte munkáját, de nem volt tapasztalata a szervezésben, és nehezen bírta a feladattal járó stresszt.

Rubovszky szerint a problémák nem voltak jelentősek, és azok orvoslását ő maga elkezdi. Ugyanakkor keresnek vezetőt a négyfősre fogyatkozott programiroda élére. Az új igazgató munkája a tervek szerint sokrétűbb lesz, mivel szeretnék, ha a vezetőre később már programokat is rábízhatnának.