Zalán
6 °C
19 °C

Latindiszkó lesz Cinetrip helyett a Rudasban

2006.02.16. 18:14
Mégsem műemlékvédelmi okokból kellett új hely után néznie a Cinetrip stábjának? A fürdőigazgatóság is tulajdonos a váratlanul buliszervezésbe kezdő cégben.
"Nem volt igaz, hogy a Műemlékvédelmi Hivatal nem engedélyezte a bulikat a Rudasban" - kereste meg az Indexet a Cinetrip főszervezője. Laki a múlt év végén jelentette be, hogy újraindítja a Budapest tulajdonában lévő Rudas fürdőben kifejlesztett gőzfürdős partisorozatot. Mivel azonban a felújított fürdőben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. (BGyH Rt.) igazgatójának levele szerint műemlékvédelmi okokból már nem tarthatnak partikat, a Király fürdőbe költöztek át.

Hastáncosnők jöhetnek

Laki arra a hírre figyelt fel, amiben Demszky Gábor a Rudas női napjait népszerűsítendő, rendezvények szervezésére tett javaslatot a fürdőnek.

A vízben ázós zenehallgatást meghonosító partiszervező ezek után kereste meg a BGyH Rt. igazgatóját, akitől megtudta: a Rudas nem csak, hogy tervez rendezvényeket, de szombatra már van programjuk. A Széchenyi kertet is üzemeltető Kft. latindiszkót rendez a fürdőben.

A buli szervezője, a Széchenyi Étterem Szolgálatató Kft. vezetője, Hantuk Mihály felajánlotta a cinetripeseknek, hogy dolgozzanak együtt, például hastáncosnőket szervezhetnének a diszkóba. Laki azonban az eltérő zenei stílusok miatt nem élt a lehetőséggel.

Megtudta viszont, hogy a műemlékvédelem valójában nem adott ki olyan rendelkezést, aminek alapján el kellett hagyniuk a frissen felújított Rudast.

Kinn és benn

"Diszkó és táncos lányok" - foglalta össze szombati programjukat Hantuk Mihály, a szervező Kft. vezetője. Puhatolózásként egyetlen estére veszik bérbe a fürdőt, és a gőzfürdős részt nem használják majd, vázolta fel a terveket.

Hantuk elmondta, cégük a BGyH Rt. több ingatlanját is bérli, így értesültek a lehetőségről.

Mivel kiderítettük, hogy a Széchenyi Étterem Szolgálatató Kft.-ben résztulajdonos az ingatlant bérbe adó BGyH is, kíváncsiak voltunk, ez mennyiben segítette őket. Hantuk azonban nem tudott válaszolni, mivel elmondása szerint nem ismeri a cég tulajdonviszonyait.

Szerettük volna megszólaltatni a BGyH vezetőjét, Dr. Horváth Gábort is, akinek neve egyébként szintén szerepel a Széchenyi Étterem Szolgálatató Kft. tulajdonosainak listáján, az igazgató azonban szabadságon volt.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.