Ruzsa Csaba, a soros ügyvezető

2008.12.12. 11:43
A pécsi születésű közgazdász Mészáros Andrást követte az Európa Kulturális Fővárosa program igazgatói székében.

Mészáros – Trendo Bandi – András leváltása után ifj. Ruzsa Csabát választották új ügyvezetőnek. Megbízatása határozott időre, 2008. október 31-ig szólt, fizetését bruttó 900 ezer forintban állapították meg. Ruzsa az EKF pénzügyi igazgatója volt, korábban a Pénzügyminisztérium tanácsosaként és az Ernst & Young Tanácsadó Kft. menedzsereként is dolgozott.

Toller László a kezében tartotta az EKF ügyeit. Tasnádi polgármestersége alatt a három alpolgármester felosztotta maga között a programhoz kapcsolódó területket. Gonda Tibor – aki Szili Katalin kérésére visszalépett Tasnádi javára a polgármester-jelöléstől – a kulturális programokért felelős, Tóth Bertalan a legnagyobb EU-s pénzekhez kapcsolódó beruházásokat felügyeli. Meixner András, aki többek szerint nem beszél tárgyalási szinten idegen nyelveket, a regionális és nemzetközi kapcsolatokért felel.

Ruzsa Csaba 1975. december 31-én született Pécsett. A Pécsi Tudományegyetem gazdálkodási szakán 2000-ben okleveles közgazdászként végzett. Ösztöndíjasként az Egyesült Államokban és Németországban tanult. Angol, német és francia nyelven beszél.