Megnyílt a 2007-es magyar sajtófotó kiállítás

2008.03.28. 18:37
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága március 28-án nyitotta meg a XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítást és „Az esélyegyenlőség jegyében” című kísérő kiállítást.

A Nemzeti Múzeum Dísztermében ma átadták a Sajtófotó Pályázat 2007 díjait fél háromkor sajtótájékoztató keretében. A kiállítás ünnepélyes megnyitója délután négykor kezdődött, a kiállítást Esterházy Péter író nyitotta meg, ezután adták át a MÚOSZ-nagydíjat, az André Kertész-nagydíjat, valamint a különdíjakat. Mint arról már korábban beszámoltunk, az Index két mukatársa is a díjazottak közt van.

Nagy Attila: Megzavarva

Nagy Attila első helyet ért el hír - egyedi fotó kategóriában a a rettegő Dávid Ibolyát ábrázoló képével, ami a tavalyi március 15-i ünnepségen készült, illetve a bulvár-humor-zsáner kategóriában második helyet ért el a "Röfi, a panelmalac" című képe (Röfiről a cikket itt olvashatják).

Barakonyi Szabolcs: Aranyásók a fantomblokkból

Barakonyi Szabolcs, az Index fotóriportere a társadalomábrázolás - dokumentarista fotográfia sorozat kategóriájában második helyezés ért el "Aranyásók a fantomblokkból" című sorozatával, ami egy vajdahunyadi (Románia) riporton készült. Ugyanebből a sorozatból a külön nevezett "Kohó" című kép természet és tudomány egyedi kategóriában harmadik helyezést kapott.

Nagy Attila, Barakonyi Szabolcs