Reggae-szolidaritás az előzetesbe került dj-ért

2006.04.20. 16:00
Zenésztársai gyűjtést és szolidaritásbulit szerveznek a Love Alliance egyik tagjának érdekében, akit előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A dj-t kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják.

Pénzgyűjtő bulit szervez április 21-ére, péntekre a budapesti Trafóba a magyar dancehall- és reggae-élet egyik legismertebb csapata, a Love Alliance, amelynek egyik tagját, a Krama nevű szelektort (a reggae-szubkultúrában így hívják a dj-t) előzetesben tartják több mint egy hónapja. A 22 éves Krama ellen kábítószerrel való visszaélés gyanújával folyik a nyomozás, mint egy barátjától megtudtuk, marihuánáról van szó.

A Love Alliance rendszeres pénteki klubját a Trafóban ezért most pénzgyűjtési és egyben szolidaritási akcióvá alakította, a fejenként hatszáz forintos belépőből és az itt megvásárolható Krama-mixcédéből befolyt bevételt a szelektor jogi képviseletének költségeire fordítják.

Mivel a nyomozás még tart, Krama barátja az ügy részleteibe nem kívánt belemenni, de annyit megtudtunk, hogy a rendőrség figyelte a szelektort - aki korábban biciklisfutárként is dolgozott, és villamosmérnöknek tanult -, illetve hogy március 16-án este húsz kommandós tört rá és barátnőjére budapesti lakásukban.

Hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy nem fogyasztás miatt indult Krama ellen eljárás. A nyomozás folyik, a szelektor pedig előzetes letartóztatásban van - erről bíróság döntött. Kihallgatása pénteken folytatódik, barátnőjét nem tartóztatták le.