Tasnádi Péter, a Toller-utód

2008.12.12. 11:43
Az 1998 óta MSZP-s képviselő, Toller Lászlót követte Pécs polgármesteri posztján.

Tasnádi Péter az autóbalesete miatt kómába került Toller Lászlót váltotta a polgármesteri poszton. A Baranya megyei MSZP-elnököt ebben Szili Katalin segítette. Az országgyűlés elnöke a pártegységre hivatkozva azt kérte a másik két aspiránstól, Gonda Tibortól és Juhász Istvántól, hogy lépjenek vissza Tasnádi javára.

A város ügyeit és az EKF-programot is kezében tartó „keresztapa-figura” Toller után nem tartották elég erős vezetőnek Tasnádit. Pozícióját gyengítette daganatos megbetegedésének bejelentése is.

A polgármester két alakalommal is rosszul választott program-igazgatót: első alkalommal kinevezte az EKF program élére Kiss Tibort, aki főállásban szemétszállító vállalkozóként, a Biokom vezérigazgatójaként kereste kenyerét és másodállásban, havi 150 ezer forintért látta el az igazgatói posztot. Négy hónappal később a hulladékgyűjtő helyére pedig a dohánylobbista Mészárost Andrást nevezte Tasnádi.

A pécsi születésű polgármester négy gyermeket nevel feleségével. A Szombathelyi Tanárképzőt végezte el, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem szerezett szociológus diplomát. 1998-tól MSZP-s képviselő, 2002-től pedig a Baranya Megyei Önkormányzat alelnöke- derül ki a politikus választási honlapjáról. Oktatói tevékenységet is folytatott az akkor még Pécsi Tudományegyetem bölcsész karán, a Szociálpolitikai és Szociológiai Intézetében, és az Egészségügyi Szakiskola és Továbbképző Intézetében szociológiát tanított.