Trigránit-revízió a kultusztárcánál

2002.07.17. 10:53
A kulturális tárca jogászokkal vizsgálja az NKÖM előző vezetése és a Trigránit Rt. között született szerződéseket - tudta meg a Magyar Hírlap.
Kocsi László, a kulturális minisztérium politikai államtitkára a napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy sokallják az állam 52 milliárd forintos kezességvállalását a Millenniumi Városközpont kulturális tömbjének megépítésére, s ezért tárgyalást kezdeményeznek a Demján Sándor vezette céggel.

Az Orbán-kormánnyal megkötött szerződés alapján a Trigránit Rt. a Nemzeti Színház mellett építendő Nemzeti Zeneterem, a Hagyományok Háza és a Modern Művészeti Múzeum felépítését kezdte meg. Bár az új épületek a Nemzeti építésekor tapasztalt munkatempónál jóval lassabban épülnek, az alapozáshoz szükséges gödröt már kiásták. Mint megírtuk, a Városközpont alapkövét Orbán és Rockenbauer Zoltán miniszter jelenlétében a választási kampány hajrájában helyezték el.

Sokorai István, a beruházást koordináló Duna Sétány Székház Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy az építkezés az érvényes szerződésnek megfelelően folyik. "Ha bármilyen jogszerű kérdés felvetődik a kulturális tárca részéről a beruházással kapcsolatban, a Trigránit áll az NKÖM rendelkezésére" - nyilatkozta Sokorai.

Az államtitkár szerint három héten belül végezhetnek a vizsgálattal, és akkor elképzelhető, hogy tárgyalni szeretnének Demján Sándorral a beruházás jövőjéről.