Orsolya
7 °C
10 °C

Korunk hőse: az izomgyurma

2001.02.15. 15:43
A homo sapiens markánsan elkülönülő alfaja, amely badibilding stúdiók erőpadjain, szigorúan zárt közösségben tenyészik. Virulenciája, és epidemiológiai jellemzői minimum tiszteletre méltók: a legkisebb falusi kultúrotthontól a legelitebb budai diszkóig mindenhol megél, ha már egyszer betette oda a lábát (és beteszi).

A tágabb környezeti viszonyokra kifejezetten igénytelen, bár a melltartós-hidrogénezett-festett bébikék, a dizsi, illetve a hasonszőrű cimborák hosszú távú hiánya erősen megviseli. A haj és a magasabb szintű agyműködés teljes hiánya alapvető, a merőben flatline EEG elemi követelmény. Teljes átalakulással fejlődik, amelynek üteme a folyamatosan zabált, lőtt, és egyéb úton magához vett illegális (több) és legális (jóval kevesebb) anyagoknak köszönhetően döbbenetes: a testtömegben kifejezhető metamorfózis az átalakulás első évében elérheti a 15-20 kg-t is.

A homo sapiens markánsan elkülönülő alfaja, amely badibilding stúdiók erőpadjain, szigorúan zárt közösségben tenyészik
Átlagos műveltsége messze nem mutat túl a négy általánoson, megkerülhetetlen tény, hogy a szteroid-ampullák címkéjén kívül minden egyéb nyomtatott szöveget akadozva, markáns szájmozgással kísérve olvas (moziban többnyire csak néz). Kültakaróját tekintve két, egymástól markánsan elkülönülő csoportot alkot. Az oldschool beengedőember a kvarcórával, illetve aranylánccal megvadított laza, sportos ruházatot kedveli, míg az eleganciát a funkcionalitás elé helyező szakarcok kizárólag fekete garbóban és sötét zakóban, csuklójukon kamu, tízdolláros Rolexxel mutatkoznak.

Az izomgyurma kulturális attitűdje példásan egységes: kedvenc zenekara a Danubius rádió, kedvenc színésze a kommandós zsaru. Kivételek nincsenek. Elképesztő szintű retorikai készségének főbb megnyilvánulásai közé a ,,Mit néze', kisköccsög?", ,,Nem mondom mégegysze' !", ,,Nem teccik valami, nagyhajú?" panelek tartoznak. Kedvelt és rendszeres szórakozása a célirányos barátkozás. Ennek felvezetése legtöbbször lökdösődés, taszigálás útján történik, amelyet mások fejének ököllel való ütögetésével. Erről a mókáról semmilyen körülmények között le nem mondana: életeleme az utasításra történő rendrakás. Gombostűfejnyi univerzumát a vaskos bicó, a minél alacsonyabb homlok, és a tesztoszteron szentháromsága igazgatja. Egyéb szokásait tekintve nagy hajlandóságot mutat a csoportba való verődésre, ekkor a társaság létszámával négyzetes arányban csökken a toleranciaszintje, illetve emelkedik az agresszivitása.

Átlagos élettartama kicsivel hosszabb, mint egy Duracel elemé (pedig az sem semmi): a maximum tíz-tizenkét éves karrier derekára már kialakul a hipermacsó identitással nehezen összeegyeztethető, menthetetlenül lógó fütyi, amely állapotot később szív-, vese-, és májpanaszok tesznek igazán színessé. Nem kifejezetten romantikus alkat, ritkán érzékenyül el, még a Titanic megkönnyezését is a csajára hagyja. Ám ha mégis, akkor kedvessé válik, akár egy középfülgyulladásban szenvedő gorilla, hirtelen támadt humorérzéke pedig vetekedni látszik egy zárlatos búvárszivattyúéval. Fölös sallangoktól mentes, balladai figura: tinisrácok számára követendő példa, tinilányok szemében imádnivaló idol. Korunk hősét tisztelhetjük benne.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.