Hétvégén II. Átjáró Nap

2003.10.22. 15:37
Filmes napot szervez október 25-én, szombaton az Átjáró SF&F Magazin a budapesti Palace Cinema MOM Park moziban. A rendezvényen egy belépőjegy áráért hat mozifilmet - köztük a Terminátor 3-at, A Gyűrűk Ura második epizódját és a Mátrix 2-t - nézhetik meg a látogatók.
Emellett a szervezők színes programmal és neves díszvendégekkel várják az érdeklődőket. A II. Átjáró Nap vendége lesz Görög Zita, a Cinematrix műsorvezetője, az Underworld című amerikai mozifilm szereplője, valamint Ian Watson, angol író, az A.I. - Mesterséges Értelem c. Kubrick-Spielberg mozi forgatókönyvírója és Marinov Gábor, a Terminátor 3 számítógépes trükkmestere.

2003. október 25-én, a Palace Cinema MOM Park moziban rendezi meg a II. Átjáró Napot az Átjáró Science-Fiction és Fantasy Magazin szerkesztősége. A találkozó programjai leginkább filmek köré csoportosulnak: jelen lesz Görög Zita színésznő, aki a legújabb amerikai kasszasikerben, az Underworldben szerepelt, és a Cinematrix című műsort vezeti a TV2-n; a Terminátor 3 trükkjeinek egy részét készítő Digic Pictures stábja, Unger Béla kaszkadőr.

A nap folyamán folyamatos filmvetítések zajlanak. Hat film tekinthető meg egyetlen egy belépő áráért. A levetített filmek: Terminátor 3, Különvélemény, Mátrix 2, A Gyűrűk Ura - A két torony, Harry Potter 2, A kilencedik kapu. A rendezvényen amatőr filmek és beszámolók is láthatók a nyári HungaroConról, és a németországi RingConról.

Warhammer, M.A.G.U.S., vámpírok

A rendezvény idejére hazánkba érkezik Ian Watson brit író, az A.I. - Mesterséges Értelem forgatókönyvírója, aki másodízben jár Magyarországon. Watson közvetlen légkörű előadásában beszélni fog többek között a Kubrick-kal folytatott közös munkájáról és a népszerű Warhammer 40K játékuniverzum születéséről. Ehhez kapcsolódóan világpremierre kerül sor, Watson ugyanis egy rövid performansszal készül, amely során különféle szerepekbe bújva végigvezeti a nézőket a Warhammer 40K történetein. A többszörös Hugo- és Nebula-díjas író természetesen dedikálást is tart.

A rendezvényen az Agave Kiadó jóvoltából irodalmi kuriózum várja az első százötven látogatót: Philip K. Dick egyik befejezetlen könyvének (Az ember a Fellegvárban második részének) meglévő fejezeteit kapják meg a legelső látogatók. A kiadvány nem jelenik meg több példányban magyar nyelven.

A rendezvényen előadások hallhatók még a vámpírok és Egyiptom kapcsolatáról (Kmilcsik Ágnes), a Vampire szerepjáték jövőjéről (Tamás Gábor), a M.A.G.U.S. nevű szerepjáték átalakulásáról (Tiberius). A Shuluti Viadal társasjátékot, az új Philip K. Dick-könyvet és az újrainduló Mysterious Universe-sorozatot is (Inomi Kiadó) itt mutatják be először. Az előtérben mindenki számára elérhetően könyvvásár és játékvásár lesz, hologramkiállítás és számítógépes játékok láthatók, illetve ott zajlik a M.A.G.U.S. és a Shadowrun (Beholder Kiadó) szerepjátékversenye. A Delta Vision kiadó Vampire kártyajátékot és egyéb bemutatókat is hoz az érdeklődőknek.

A programok 10 órakor kezdődnek, a bejutásra azonban már fél tíztől lehetőség nyílik.

A II. Átjáró Nap teljes programja az Átjáró magazin honlapján olvasható.