Darth Vader Salgótarjánban

2003.05.21. 22:57
A sötét oldal leghatalmasabb mestere az idei science-fiction találkozó díszvendégeként látogat Magyarországra. Az eseményen Stanislaw Lem is jelen lesz.
Július 3-6. között Salgótarjánban tartják az idei HungaroCont, a science-fiction és a fantasy kedvelőinek huszonharmadik országos találkozóját. Az Átjáró Magazin és az Avana Egyesület által rendezett többnapos fesztiválon rengeteg program várja a science fiction irodalom, a fantasy, az anime és a manga kedvelőit, de lesz szerepjáték- és kártyaverseny is.

Ott legyél!
Az esemény díszvendége lesz Ian Watson, brit író, Oshii Mamoru, aki Japánban s a világon animéhez kapcsolódó sci-fi rajz és nagyjátékfilmjeivel lett híres, valamint Stanislaw Lem, lengyel író, esszéista, filozófus.

Emellett David Prowse, brit filmszínész, Darth Vader megszemélyesítője is elfogadta az Avana Egyesület és az Átjáró SF Magazin meghívását, így a világ legismertebb fekete lovagja, Darth Vader is a Országos Science-fiction Találkozónak díszvendége lesz.

David Prowse, Darth Vader hajdani megformálója utoljára 1963-ban egy súlyemelő bajnokság keretén belül járt Magyarországon, ezért kíváncsi, mennyit változott az ország az elmúlt negyven évben. Az első napokban körülnéz majd a Balaton északi partján, Budapesten, majd a HungaroCon teljes ideje alatt a rajongók rendelkezésére fog állni.

Prowse a Csillagok háborúja mellett több más filmben is szerepelt, többek között Stanley Kubrick Gépnarancs című alkotásában, a James Bond-paródiának készült Casino Royalban, valamint a Galaxis útikalauz stopposok című BBC-tévésorozatban, emellett több színházi produkcióban is feltűnt.