Filmvászonra kerül a Végjáték

2002.05.27. 08:26
Orson Scott Card ismert regénye, a gyerekkatonákról szóló Végjáték (Ender's Game) filmes adaptációjának elkészítésére vállalkozik a Warner Bros. A Daily Variety úgy tudja, a stúdió a napokban írta alá a szerződést Wolfgang Petersennel, aki rendezői minőségében fog a kamera túloldalára állni.
Wolfgang Petersen
A történet Ender Wigginről, a tehetséges kisfiúról szól, akit a hadsereg behálóz, hogy pilótaként használjon fel az idegenekkel vívott háborúban. Card regénye, a Végjáték egy kíméletlen kiképzés, a társaktól való elszakítás és a harci stratégiai szimulációs játékok iránti szenvedélyről szól. Hogy több kaland és látvány kerüljön a filmbe, a forgatókönyvbe belegyúrják a történet folytatása, az Ender's Shadow eseményeit is.

- Wolfgang megértette a könyvet - nyilatkozta a hír kapcsán Card - és mivel a saját gyerekeim korábbi filmjén, A végtelen történeten nőttek fel, tudom, hogy képes hatni a fiatalokra. Ráadásul sikerült egy egész jó forgatókönyv-vázlatot készíteni, amelybe belekerültek az első két Végjáték-könyv fontosabb mozzanatai és elemei.

Wolfgang Petersentől nem idegen sem a háború témája, sem pedig a tudományos-fantasztikum. Tetthely-epizódokkal kezdte pályafutását, a hírnevet a náci tengeralattjáró tragédiájáról forgatott Das Boot hozta meg. 1984-ben készült el a Végtelen történet, majd két évre rá, már amerikai produkcióban a Kedves ellenségem (Enemy Mine).