Erotika és sci-fi a Galaktikában

2006.02.02. 10:53
Tudjon meg mindent az űrszexről és a genetikai módosítással sellővé vált lány féltett titkairól! Tudományos-fantasztikus erotika az új Galaktikában.

A Galaktika Magazin februári számának témája az erotika.

#alt#

Kirikitől Sheckley-ig

Európa legjobb sci-fi magazinjában második részéhez érkezett Walter Jon Williams folytatásos kisregénye, a Zöld Leopárd-pestis, amelynek hőse, egy genetikai módosításokkal sellővé formált fiatal lány, aki egy történelmi figura nyomait kutatva rálel a világ arculatát megváltoztató pillanatra, melynek tulajdon létét is köszönheti.

Nina Kiriki Hoffman rövid elbeszélése, a Jelenetek egy házasságból a párkapcsolatok bizarr jövőjét villantja fel egy valóságshow-kkal telített világban. Elisabetta Vernier Origami című írása egy bérgyilkos és egy testőr rafinált küzdelmét mutatja be.

A magazin legújabb száma a decemberben elhunyt Robert Sheckleyre emlékezik Kenny című novellája leközlésével, amely idegen bolygók felderítésére és gyarmatosítására kínál egészen újszerű receptet. Livio Horrakh torokszorító elbeszélése, a Bölcsőből koporsópedig maroknyi európai menekülését írja le naplószerűen egy nemrégiben lezajlott atomháború halálos utóhatásai elől.

A lap tudományos rovata is a szex, a sci-fi és a jövő kapcsolatával foglalkozik, többek között azzal, hogy milyen problémákat okozhat az űrben a szex.

A Justitia lett a legjobb

A Galaktika magazin tavaly decemberben meghirdette az év magyar tudományos-fantasztikus novellája szavazást, melyen a győztes Antal József, a Justitia szerzője lett. A kisregénye azon ritka sci-fik közé tartozik, amelyek a férfi és a női olvasókat egyaránt megragadják. A szerző stílusában olyan klasszikusokat ötvözött sikerrel, mint a Dűnét megalkotó Frank Herbert vagy a szovjet-orosz tudományos-fantasztikus irodalmat megújító Sztrugackij testvérek.

A kisregény a távoli jövő világába repíti az olvasót, mely világ békéjének kényes egyensúlyát egy galaktikus birodalmakon felül álló szervezet vigyázza: a Justitiák egyszemélyes, rögtönítélő bírósága, mely a legtávolabbi bolygókon is bevethető, ha a szükség úgy hozza. A történet főszereplője egy ilyen harcos-papnő, aki politikai gyilkosság szálait bogozgatva egy háború kitörését igyekszik megakadályozni.