Árpád
7 °C
21 °C

Stanislaw Lemre emlékezik a Galaktika

2006.05.10. 15:27
A Galaktika Magazin májusi számának fő témája a vallás. Az új számból kiderül, hogy erőszakhoz vezetnek-e a erőszakos számítógépes játékok és hogy mi történik akkor, ha az emberi testből adatátviteli eszköz lesz.

A vallással foglalkozó cikkben az olvasók megismerkedhetnek a legújabb pszichológiai és orvosi eredményekkel, a hit élethosszabbító hatásával, az epilepszia és a vallásos élmények közötti összefüggésekkel, valamint az utóbbi években felélénkült kreacionizmus kontra darwinizmus vitával.

Játékos chipek

#alt#

A megújult címlapú Galaktika filmrovata két alkotással is foglalkozik részletesen. A Silent Hill - A halott város egy misztikus horror-történet, amely egy komputerjátékból nőtte ki filmmé magát. A két hét múlva a magyar mozikba kerülő X-men 3 - Az ellenállás vége rég várt klasszikus sci-fi trilógia, amelyben Farkas, Ciklon, Vadóc és társaik újra akcióba lépnek, hogy megvédjék magukat és azokat, akik nem is tudnak létezésükről.

A játékrovatból kiderült, hogy erőszakhoz vezetnek-e az erőszakos játékok, a technika rovat cikkéből pedig, hogy mi a jelentősége annak a chipnek, amelyet a Koreai Tudományos és Technológiai Intézet kutatói fejlesztettek ki és amelynek segítségével lehetővé válhat az emberi test adatátviteli eszközként való felhasználása.

Elhunyt klasszikusok

A 194-es számban olvasható Kasztovszky Béla kisregénye, amelynek hőse magánéleti válságba kerül, amikor egy új szerelem fölborítja családja békéjét. A World Fantasy-díjas Ray Russell Emberkomplexus című novellája egy gyógyintézet különös lakójáról és az ő még különösebb látogatójáról szól. Antal József, a Galaktika tavaly legnépszerűbbé választott magyar szerzőjének Kiűzetés a Paradicsomból című elbeszélésében a a bibliai teremtéstörténetet fogalmazza át egy tudományos kutatási projekt főpróbájává.

A februárban elhunyt Hugo- és Nebula-díjas Octavia E. Butlerre Amnesztia című írásával emlékezik a lap, amelynek főszereplője két tűz közé kerül, mikor közvetíteni próbál a megszálló idegenek és az emberek között. A március végén meghalt Stanislaw Lem emlékére a magazin egy magyarul korábban még meg nem jelent elbeszélését közli Sötétség és penész címmel. A hátborzongató vízió egy kísérleti laboratóriumból kiszabadult, megállíthatatlan, pusztító mikroorganizmus útját követi.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!