Miklós
-7 °C
4 °C

Élet az ember után

2006.08.06. 00:24
A Galaktika magazin augusztusi számának központi témája a turizmus. Ismerje meg az e-múzeumokat, a digitális idegenvezetőket, a múltba szervezett társasutakat és az egzotikumokat kedvelő ufókat!

A magazinban olvashat arról a sikeresen debütált magyar találmányról, a kronoszkópról, amely elénk tárja ókori szépségében Aquincumot, valós időben mutatja meg, hogy nézett ki fénykorában egy ma már csak romjaiban lévő város.

Élet az ember után

A hónap témájához, a turizmushoz két elbeszélés is kötődik, elsőként az Utazzon a Golgotára! Garry Kilworthtől, amelyben egy utazási iroda társasutazásokat kínál a múlt nagy eseményeihez, természetesen nem várt következményekkel. Stephen Dedman Idegenforgalom című novellájában a hódító idegenekkel szemben próbálnak harcba szállni elszánt emberek, a támadók egzotikumok iránti kíváncsiságát használva ki.

Az augusztusi számban befejező részéhez érkezik Stanley G. Weinbaum klasszikus kisregénye, a Parazitabolygó. Douglas Smith Sikoltó Angyal című írása különös cirkusztársulatot mutat be, amely egy elnyomó galaktikus birodalom törvényen kívül rekedtjeit gyűjti össze. A Sárkányfej, Nick DiChario írása egy fiú teljes alámerülését ábrázolja a virtuális világba. Képes Gábor egypercese, a Morzsa arról mesél, milyen lehet az élet az ember után.

Marina és Szergej Gyacsenko, Ukrajna legnépszerűbb SF-szerzőpárja furcsa Kosárlabda meccsről számol be, amit nem igazán e világi szabályok alapján vívnak. A védelmezők Colin P. Daviestől drámai mű egy idegen bolygó élővilágával folytatott öldöklő harcról, és az abban bevetett különleges fegyverekről. A retrórovatban Alfred Leman és Hans Taubert német szerzőpáros műve, a Potyautas olvasható, amelyben egy űrtaxi különleges anyagmintákat szállít egyik bolygóról a másikra, ám valaki vagy valami nem akarja, hogy célhoz érjen.

A megvalósult sci-fi rovat bemutatja a Hewlett-Packard érintőképernyőként funkcionáló asztalát, egy fejre illeszthető mini-képernyőt, és a Nokia legújabb bejegyzett találmányát, az emberrablás esetén segítséget nyújtó mobiltelefont. A játékrovat a virtuális kedvencek fejlődését követi a tamagocsitól napjaink digitális kutyájáig. Megtudhatja azt is, hogyan lett a kulcstartón fityegő játékból minden platformon elérhető, mesterséges intelligenciával bíró virtuális társ.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.