A kiberszex szépségei

2008.11.08. 21:56
A novemberi Galaktika tudományos témája a sci-fi régi kellékei, a repülő autók.

A hónap központi tudományos anyaga körbejárja, hol tart a valóság a fantáziához képest. Autók a főszereplői Walter Ernsting, alias Clark Darlton német szerző egypercesének, A látogatónak is.

Stephen Baxter idén Hugo-díjra jelölt novellája, Az utolsó kapcsolatfelvétel érzelmes családi történet a világvégéről. Harry Harrison a Frankenstein-legenda mögötti valóságról rántja le a leplet Végre-valahára az igazi Frankenstein-sztori című írásában, Galántai Zoltán pedig az amerikai űrprogram titkos történetéről a Békével jöttünk című művében.

Helmuth W. Mommers elbeszélése, a Szerelem-program a kiberszex szépségeiről és veszélyeiről szól, Theodore Sturgeon ugyanakkor egészen másfajta, de legalább ilyen furcsa szerelmi viszonyokról ír Egy csepp különös című írásában. A retró rovatban a francia Alain Dorémieux riogat egy űrből érkezett vérszívóval, A csillaglakóval.

A Galaktika 224. számában olvashatunk még a Dead Space című scifi-horror játékról, a kriobörtönökről, a Discovery csatorna új sorozatáról, amely hamarosan indul Nextworld címen és egy forgatható felhőkarcolóról. A lapban megtalálható továbbá egy interjú az olasz Elisabetta Vernier-vel, a ClipArt szerzőjével, élménybeszámoló a NASA űrtáboráról, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság esszépályázata.