Intergalaktikus birodalom épül

2008.05.03. 13:39
Magyarország legrégebbi sci-fi magazinja, a Galaktika már netes szolgáltatásokkal is várja az sf rajongókat. Az intergalaktika.hu címen a netezők saját weboldalt hozhatnak létre, blogot nyithatnak, fórumozhatnak, fotókat és videókat tölthetnek fel és közösségekbe szerveződhetnek.

Olyan új közösségi oldal indult útjára, amely minden eddiginél korszerűbb formában egyesíti az interneten az utóbbi években kialakult közösségépítő lehetőségeket és kommunikációs csatornákat (iwiw, youtube, blogok, fórumok, galériák). A tagok olyan funkciókat használhatnak egy helyen, amelyek eddig csak külön-külön, esetleg komolyabb utánajárással voltak hozzáférhetőek.

A Galaktika Magazin már az indulásakor, az 1970-es években is alapvető szerepet játszott abban, hogy teret, fórumot biztosítson az akkoriban kibontakozó tudományos fantasztikus irodalmi közegnek. Most egészen új eszközökkel, újra lehetővé teszi, hogy korszerű platform jöjjön létre.

Az Az intergalaktika.hu weboldalon a felhasználók saját profilt alakíthatnak ki, ami nem merül ki az általuk megadott adatok közlésében, hanem egyéni ízlésük, igényeik szerint formálhatják saját belső oldalukat, akár a megjelenés, akár a tartalom tekintetében.

Nemcsak blogot vezethetnek, de megoszthatják gondolataikat fórumokon, rajongói csoportokba szerveződhetnek (Star Wars, Battlestar Galactica, Cowboy Bebop stb.) kisebb közösségeket alkotva, fotókat, videókat tehetnek fel az oldalra, és – közösségi hálózat révén – meghívhatják ismerőseiket, hogy ők is csatlakozzanak. A legnépszerűbb blogbejegyzések listáját minden hónapban közzéteszik az oldalon, a legjobb írások alkotói akár megjelenési lehetőséget is kaphatnak a magazinban.