Lucas: nem tilos a szex a Jediknek

2002.05.16. 15:05
Szerzetesszerű életformájuk ellenére egyáltalán nem tilos a Jedi-lovagok számára a szexuális élet - nyilatkozta George Lucas, a Star Wars-univerzum megteremtője.
Nem élnek cölibátusban a fénykard mesterei, bár az eddigi öt Star Wars-epizódban még soha nem láthattunk házasságban élő Jedi-lovagot. Lucas A Klónok támadásának premierjét megelőző sajtótájékoztatón cáfolta a félreértést, noha leszögezte: az önző, aszimmetrikus kapcsolatot nem engedi meg a Jedi-kódex - adta hírül az Ananova hírügynökség.

Samuel L. Jackson, Mace Windu Jedi-lovag megformálója elmondta: úgy tekint szerepére, mint egy Shaolin-papra. - Látom az összefüggést a meditáció, a munka és a kiképzés között. És amikor akcióra kerül a sor, az határozott cselekvést jelent - világította meg a hasonlatot az első fekete bőrű Jedi alakítója.

A Star Wars-előzménytrilógia második része május 16-án kerül a mozikba; ebben az epizódban tanúi lehetünk Anakin Skywalker (Hayden Christensen) és Padme Amidala (Natalie Portman) románcának - a cölibátust egyértelműen cáfoló jelenetre azonban nem kerül sor.