Lesz-e Sötét zsaruk 3?

2003.01.14. 08:15
Barry Sonnenfeld, a Men in Black és folytatásának rendezője nem vállalja a harmadik rész elkészítését. Így lehet, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb sikersztorija a második résszel végleg végetért.
Az elmúlt évek egyik legsikeresebb vígjátékaként vetítették világszerte a mozik a Sötét Zsarukat. Az első rész osztatlan sikert aratott a közönség körében, a másodikat azonban már többen fanyalogva fogadták, és be kell vallani, nem is sikerült annyira jól, mint elődje.

A második rész csalódást okozott
A Columbia Pictures azonban már a harmadik részen töri a fejét, elszánta magát és szeretne egy folytatást. A fejesek bíznak abban, hogy a legutóbbi 190 millió dolláros amerikai sikert meg lehet ismételni, Barry Sonnenfeld rendező azonban nem hiszi, hogy lenne értelme nekivágni egy ekkora költségvetésű produkciónak, mint elmondta, az előkészületek már így is megviselték épp eléggé őt is és kollégáit, nem kíván részt venni egy újabb produkcióban.

Sonnenfeld nemrég mindezt a TV Guide Online-nak mesélte el. Hozzátette, hogy a stáb nagy része amúgy is kételkedik a harmadik epizód sikerében. A producerek felkérték ugyan Tommy Lee Jonest és Will Smith-t a két ügynök figurájának eljátszására, azonban még ha a két színész alá is írja a szerződést, nem mentheti meg a produkciót a bukástól.

A meglehetősen negatív vélemények nem a műfajnak szólnak, az SF vígjátékokra továbbra is igen nagy az igény a közönség részéről. Filmes szakemberek szerint most kell következnie a Galaxis útikalauznak. Douglas Adams világszerte ismert regényét hosszú évek óta tologatják a stúdiók egymás közt, maga Adams is, 2001 tavaszán bekövetkezett haláláig rengeteg energiát fektetett a forgatókönyv megírásába és a producerek meggyőzésébe.

Adams annak idején, a Sötét Zsaruk első részének bemutatásakor reménykedett benne, hogy a mozi sikerén felbuzdulva a filmes cégek végre látnak annyi fantáziát az Útikalauzban, hogy megfilmesítsék. Az eltelt közel három év alatt azonban nem igen történt előrelépés, jelenleg a Sötét Zsaruk az egyetlen vígjáték, amely mind történet és humor terén, mind pedig a technikai megvalósítást nézve eléri egy esetleges Útikalauz-film színvonalát.