Salamon
7 °C
13 °C

Hazánkba érkezett Darth Vader

2003.07.01. 10:29
Hétfő délután az Átjáró Magazin és az Avana SF Egyesület meghívásának eleget téve Magyarországra érkezett David Prowse, aki a Csillagok háborúja című filmben Darth Vadert alakította. Az estét a Csillagok Háborúja Klub tagjaival töltötte egy középkori hangulatú étteremben, ahol bajvívás és egy hastáncos mulattatta a vendégeket. A brit színész háromnapos budapesti programja után a július 3-7-ig Salgótarjánban megrendezésre kerülő országos fantasztikus találkozóra, a HungaroConra utazik, hogy találkozzon a rajongókkal és meséljen a Star Wars-filmek forgatásáról és más filmekben betöltött szerepéről.
David Prowse-t a Ferihegyi Repülőtéren az újságírók mellett rajongói is fogadták, akik elkísérték az emeleti kávézóban megtartott sajtótájékoztatóra.

- Negyven évvel ezelőtt már jártam egyszer Magyarországon, de mivel akkor egy súlyemelő-bajnokságon vettem részt, nem volt időm megnézni Budapestet és az országot - mondta el Prowse. - Régi vágyam volt, hogy visszatérjek, és mivel akkoriban nem volt lehetőségem ellátogatni a Balatonra, elhatároztam, hogy most, negyven évvel később ezt mindenképpen bepótolom. A Darth Vadert alakító színész első estéjét az Eredeti Csillagok Háborúja Klub Egyesület tagjaival töltötte a Sir Lancelot étteremben. Nem lepték meg a középkori viszonyok, sőt, részt vett a számára rendezett bajvívásban és elbűvölte az a keleti hastáncos hölgy, aki egy váratlan pillanatban felpattant az asztalra.

Már magyarországi látogatása előtt kiderült, hogy Prowse Magyarországon fogja ünnepelni 68. születésnapját. A Csillagok Háborúja Klub vezetősége egy borkülönlegességgel lepte meg Prowse-t, aki rajong a jó borokért, valamint begurítottak egy hatalmas, a sötét Jedi-lovagot formázó tortát.

David Prowse a HungaroCon országos fantasztikus találkozóra érkezett, amelyet július 3. és 7. között rendez meg az Átjáró SF Magazin és az Avana Egyesült Salgótarján városában, a József Attila Művelődési Központban. A szervezők a rendezvényre több ezer fiatalt várnak. A változatos program filmvetítéseket, ismeretterjesztő előadásokat, szerep- és kártyajáték-versenyeket ígér. Emellett külön alrendezvényként elsőként szerepel az AnimeCon, amely a japán rajzfilmművészettel foglalkozik, valamint a SceneCon, a számítógépes művészetek kedvelőinek és művelőinek találkozója.

A rendezvényre egyébként David Prowse mellett más híresség is érkezik. Csütörtök este Magyarországra érkezik Ian Watson, a Mesterséges Értelem (A.I.) című Spielberg-Kubrick film írója, több ismert regény szerzője. Jelen lesz továbbá Roberto Quaglia, aki olasz íróként az európai science-fiction szervezetet képviseli.

A HungaroCont követően David Prowse Balatonfüredre utazik, hogy körbejárja a tavat. A tervei között szerepel látogatás a festői Tihanyba, Veszprém városába, valamint semmiképp sem szeretné kihagyni Badacsonyt, Magyarország egyik legszebb borvidékét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.