Budapestre jön a Star Trek admirálisa

2008.11.04. 18:30
Tucatnyi nem emberi arcot is viselt Vaughn Armstrong minden idők legsikeresebb sci-fi-sorozatában a Star Trekben, mígnem megkapta Forrest admirális szerepét. A november 15-ei sci-fi-találkozón rajta kívül ott lesz Ethan Philips is, az idegen kvadráns hajószakácsa.

A U.S.S. Voyager űrhajó idegen hajószakácsának, Neelixnek a szerepében láthattuk Ethan Philipset, nem kevesebb, mint 169 epizódban. Az idegen kvadránsban rekedt csillaghajó fedélzetén félig-meddig pszichológusi munkakört is betöltött, illetve diplomatának sem volt utolsó az idegen fajokkal való kapcsolattartásban. Ethan Philips azonban nem egyszerepes színész: szerepelt az AXN csatornán mindig elsőként vetített Gyilkos elmék vagy éppen a Gyilkos számok epizódjaiban, illetve A sziget című filmben is.

Vaughn Armstrong tizennyolc Enterprise epizódban alakította Maxwell Forrest admirálist, miután féltucatnyi idegen lény maszkját viselte a korábbi Star Trek-részekben, úgymint a The Next Generation, a Deep Space Nine vagy a Voyager című sorozatokban. Forrest admirálisként ő volt az, aki az első U.S.S. Enterprise csillaghajót útjára bocsátotta. Emellett többek között szerepelt a Babylon 5, a Buffy, a vámpírok réme vagy éppen a JAG – Becsületbeli ügyek című sorozatok egy-egy epizódjában is.

Először járnak Magyarországon a Voyager és az Enterprise sorozatokból színészek. Rajtuk kívül azonban más, különleges vendégek is lesznek: Eric Stillwell forgatókönyvíró, produkciós asszisztens is, aki a nézők szavazatai alapján minden idők legjobb Trek-epizódját írta, s nem mellékesen az AXN műsorán most is futó Holtsáv (Dead Zone) című sorozat producere is volt.

Richard Arnold is részt vesz a november 15-i találkozón, akinél jobban senki nem ismerheti a Star Trek-világot; nem csupán rajongóként, de hivatalos szakemberként is. Bármi kérdés van, a stáb tagjai hozzá fordulnak segítségért, melyért cserébe pedig kapott kisebb szerepeket, nem csupán a sorozatban, de az első mozifilmben is.

Az AXN SCI-FI– SFportal Találkozón november 15-én, szombaton 10 órától a MOM Park Palace Cinemas termeiben lesz alkalom arra, hogy egy négy évtizedes legenda nyomába eredjenek a sorozatok rajongói. És nem csupán ők, hanem mindenki, aki sci-fit olvas.