Scifi-múzeum nyílik Seattle-ben

2003.04.28. 12:50
A milliárdos Paul Allen, a Microsoft társalapítója a közeljövőben 10 és 20 millió dollár közötti összeggel kívánja támogatni a Science Fiction Experience nevet viselő kulturális park létrehozását. A röviden SFX-nek keresztelt kiállítás az emberi civilizációt, az elkövetkező századokat és a legújabb technikai, tudományos vívmányokat igyekszik bemutatni a látogatóknak a tudományos fantasztikumon keresztül.
A kiállítás hivatalos weboldalán olvasható promóciós anyag szerint az egyes helységek, részegységek sokak által ismert, filmeken látott vagy könyvekben olvasott témákat jelenítenek meg. A tárlatok az ismeretterjesztés mellett szórakoztatni kívánják a közönséget, alternatív világok, gülüszemű szörnyek modelljei és több életnagyságú űrhajó várja a látogatókat, elsősorban a fiatalokat.

Az SFX létrehozásában a fantasztikum jeles képviselői is részt vettek, a tárlat állandó tanácsadója többek között Greg Bear, Orson Scott Card, Ray Bradbury, Jane Yolen és Arthur C. Clarke. A Science Fiction Experience a tervek szerint 2004. júniusban nyitja meg kapuit.