Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Még egy év a Star Wars III. bemutatásáig

2004.05.20. 14:07
A Csillagok háborúja harmadik részét előreláthatóan 2005. május 19-én mutatják be, pedig még 2000 speciális effekt nem készült el, és sok jelenetet még nem forgattak le.
A sorozat 3. epizódjának mínusz első születésnapja alkalmából a Lucasfilm helyzetjelentést adott a készülő film állapotáról. Bár rengeteg munka van még hátra, minden a legnagyobb rendben halad, a film 2005. május 19-én a mozikban lesz, hangzik az optimista nyilatkozat.

Dark Grieuous
Egy új szereplő: Dark Grieuous
A film jelen pillantban nagyjából félig van kész, folynak a vágási munkálatok, az ILM gőzerővel készíti a speciális effekteket, több, mint 2000 jelenettel kell még végezniük jövő április 1-jéig. De a modellkészítők sem lazsálnak Lucas saját trükkcégénél, épp a két legnagyobb maketten dolgoznak, ezek közül az egyik egy 5 méteres "kültéri környezet". Aggodalomra azonban semmi ok, a második rész készítésekor egy évvel a bemutató előtt ugyanitt tartott a gyártási folyamat.

Az augusztusra tervezett pótforgatásig sem állt le a hiányzó nyersanyag beszerzése, a hét első felében például wookie-kat fognak forgatni Ausztráliában illetve Temuera Morrison egyes jeleneteit is ekkor rögzítik. Ezután a Skywalker Ranch stúdióiban fogják felvenni a forgatott képekhez tartozó szöveget, de úgy, hogy a színésznő a déli kontinensen, a rendező pedig Észak-Amerikában tartózkodik. A Tion Meldont játszó Bruce Spence dialógusait is ezen a héten tervezik rögzíteni, erre mondják, hogy ég a kezük alatt a munka.

Az epizódnak hivatalos címe még mindig nincs, egyelőre a Star Wars - III. rész - A birodalom születése (The Birth of the Empire) tűnik a befutónak, bár a szakértők szerint az "of the" szókapcsolat nem fog egymás után 2 rész címében szerepelni. Az első előzetest a teaser plakáttal együtt csak az év vége felé láthatjukmajd, ám az ősszel megjelenő Star Wars Trilogy extrái között lesz némi néznivaló az ifjú Darth Vaderről.

Cinematrix

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.