Csubakka visszatér a Star Warsba

2003.04.25. 15:14
A Csillagok háborúja harmadik epizódjába visszatérnek a harminc évvel ezelőtti filmtrilógia szereplői, csak sajnos az egyszeri néző ezt a maszkok és jelmezek miatt nem biztos, hogy észreveszi.
Az 1977-es első epizódban is szereplő az angol Peter Mayhew játssza majd a Csubakka nevű megtermett, szőrös vukit, és a legendás robotok testébe is ugyanaz a két veterán színész bújik majd.

Egyfilmes sztárok

A Star Wars hivatalos honlapján ma jelentették be, hogy Csubakka is szerepelni fog a 2005-ben bemutatásra kerülő harmadik epizódban.

"Boldog vagyok, hogy ismét Csubakkaként szerepelhetek" - nyilatkozta az 59 éves Mayhew a film hivatalos honlapján - "A karakter ugyanis össze fogja kötni a sorozat eddigi részeit."

A Star Wars hivatalos honlapján emellett megerősítették, hogy a harmadik részben C-3PO-t ismét Anthony Daniels, R2-D2-t pedig Kenny Baker játssza majd, akik így a Star Wars-sorozat eddigi összes epizódjában feltűntek.

A három színész a hivatalos Star Wars honlap, és a filmes adatbázisok tanulsága szerint nem ért el jelentős filmes sikereket a Csillagok Háborúja sorozat kivételével. A Csubakkát alakító Mayhew az 1979-ben forgatott Terror című pornó gyanús horror óta nem forgatott a Jedi-világon kívül, Daniels viszont sikeres színpadi színész Londonban, például ő játszotta Guildensternt Tom Stopard Hamlet-adaptációjában a Rosencrantz és Guildenstern halott című drámában a West' End-en, emellett rádiójátékaiért megkapta a BBC dráma-díját. A leghosszabb szakmai önéletrajzzal a kilencvenhat centiméteres R2-D2-ba préselődő Kenny Baker büszkélkedhet, aki cirkuszi bohócként kezdte, de később szerepelt többek közt a Flash Gordon című sci-fiben vagy Milos Forman Amadeusában.

Extrém cselekmény

Jövő héten elkészül a Star Wars harmadik részének forgatókönyve, és várhatóan június 30-án már el is kezdődnek a forgatási munkálatok a Fox ausztráliai stúdiójában. A jelenetek felvételi munkálatai előreláthatólag szeptemberig tartanak majd. Rick McCallum, a film producere a bejelentéssel egyidejűleg közölte, hogy a történet szinte minden részletét az univerzum szülőatyja George Lucas találta ki. "George egy vázlatos első változatot készít el, és a forgatás kezdetéig folyamatosan felügyeli a forgatókönyv alakulását" - ígérte McCallum

A producer emellett elárulta, hogy a kalandos cselekmény indokolttá teszi a színészek alapos fizikai felkészítését, ezért az Anakinból Darth Vaderré átvedlő Hayden Christensen és Ewan McGregor is hamarosan edzőtáborba vonul.