Készülnek az új Csillagok Háborúja díszletei

2003.01.27. 15:12
Hat hónap múlva kezdődik a Csillagok háborúja utolsó epizódjának forgatása. George Lucas ezután nem készít több közönségfilmet.
A tervezett ütemben folyik a Csillagok háborúja harmadik epizódjának előkészítése. Gavin Bocquet vezetésével Ausztráliában megkezdték a film díszleteinek építését. Bocquet a hivatalos honlapnak nyilatkozva elmondta, egyelőre semmi okuk a sietségre; a forgatás csak hat hónap múlva kezdődik.

George Lucas és teremtménye
A Star Wars forgatására egyébként lehetetlen maradéktalanul felkészülni: a filmnek még nem véglegesítették a forgatókönyvét, így a csapat kénytelen lesz alkalmazkodni a rendezőhöz, George Lucashoz és hirtelen ötleteihez.

Lucas befelé fordul

Nagyjából összeállt a Csillagok háborúja 3. epizódjának története - mondta George Lucas, az űreposz atyja a Fox Newsnak. Lucas hozzátette: az előzménysorozatot az eredeti filmmel összekapcsoló epizód "finombeállításával", a részletek kidolgozásával még nem készült el. Annyi biztos, hogy a harmadik részben sokat szerepel majd Anakin Skywalker, a későbbi Darth Vader, valamint Leia anyja. Luke és Leia a történet szerint ekkor még gyerekek.

A 2005 után a mozikba kerülő Star Wars-epizód az utolsó lesz, legalábbis George Lucas ezzel kilép az általa teremtett univerzumból. A globális sikerré vált Csillagok háborúja után a totális kudarcot célozza meg: az ezután rendezett filmjeivel semmi más célja nem lesz, mint az önkifejezés. "Olyan filmeket fogok csinálni, mint a THX 1138", utalt 1971-es, filozofikus sci-fijére. "És ha a nézőknek nem tetszik, annyi baj legyen."