Új részekkel bővülhet a Star Wars-saga

2003.11.04. 13:19
George Lucas korábban úgy nyilatkozott, a Csillagok háborúja története a Jedi visszatér után már nem folytatódik. Egyes hírek szerint mégis sor kerülhet a VII., VIII. és XI. epizódra.
A Dark Horizons weboldal nemrég közzétett egy pletykát arról, hogy a Lucasfilm a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben mégis azt tervezi, leforgatja a Star Wars-történet Jedi visszatér utáni három epizódját. A website névtelen, megbízható, "belső" forrásra hivatkozik. Az ismeretlen egészen pontosan úgy fogalmazott, megtörténhet, hogy a LucasFilm mégis hozzáfog a VII, VIII és IX rész elkészítéséhez.

Mindez, ha igaz egyáltalán, gyökeresen ellentmond George Lucas korábbi nyilatkozatainak. A Star Wars kreátora ugyanis újságíróknak számtalanszor elmondta, csupán a történetet megelőző három részt kívánja leforgatni, a Birodalom pusztulása utáni események nem fognak filmvászonra kerülni, megmaradnak a képregények és a könyvek íróinak.

Spielberg érdeklődik

A Dark Horizons információi szerint Steven Spielberg, Lucas barátja, rendezőtársa régóta érdeklődik a folytatások iránt. Mint ismeretes, Spielberg már az Episode II rendezésére is ajánlkozott, Lucas azonban úgy döntött, nem követi el azt a hibát, amit az eredeti trilógiánál, mindhárom rész rendezését maga végzi.

Az ismeretlenség homályába burkolózó forrás azonban azt állítja, szóba kerültek a Birodalom utáni folytatások, és Lucas azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy íróként részt vegyen a projectben, a rendezői széket azonban másnak, például Steven Spielbergnek vagy Frank Darabontnak adná át, akivel az Indiana Jones folytatásán dolgozik éppen együtt.