Ismét Star Trek-paródia a mozikban

2004.10.28. 16:03
A legendává vált fantasztikus filmek vonzzák a paródiakészítőket. A Galaktikus küldetés után most a németek szedik ízekre a Star Treket.
#alt#
A Manitou bocskora minden idők egyik legsikeresebb western-paródiája lett. A filmet Michael "Bully" Herbig vitte a hátán. Amellett, hogy a film forgatókönyvíró-rendező-producere volt, kettős szerepben tündökölt. Winnetouch mellett még eljátszotta annak meleg testvérét, Abahachit is. Németországban a háborúk utáni idők, míg Ausztriában minden idők legsikeresebb filmje lett

A filmet a német PRO7 kereskedelmi tévécsatornán futó 'Bullyparade' műsor készítői követték el 2001-ben. A 'Bullyparade' tévés történelmet írt Németországban. Az egyik legsikeresebb "Comedy" sorozat lett, és az alkotóhármas Herbig, Tramitz illetve Kavanian is itt szerzett tulajdonképpen hírnevet.

A film sikere természetesen nem maradhatott folytatás nélkül. Nyáron került a német mozikba a (T)Raumschiff Surprise - Periode 1 című film, amelynek címe mindent elárul. A film a Star Trek - Star Wars összemosott univerzumában játszódik, ahol a föderáció és a kvadráns sorsa a Flotta zászlóshajójának szereplésétől függ. A helyzetet bonyolítja, hogy a legénységre nem igazán jellemző a heteroszexualitás. A moziplakáton látható jelvény hasonlósága egy bizonyos szervhez sem a véletlen műve.

A fiúk mindemellett neves személyiségeket is felkértek filmjük támogatására. Til Schweiger például ugyancsak fontos szerepet kapott a filmben, míg a német komédia ipar egyik nagy "tekintélye", Stefan Raab (TV Total - Pro7) írta, készítette a film betétdalát, amivel a heti német lista 8. helyét szerezték meg. A film teljes egészében német produkció, hamarosan hazánkban is bemutatják. Linkajánló Hivatalos honlap