Lucas ismét lecseréli Darth Vadert

2003.11.26. 15:24
George Lucas több apró változtatást is tervez az eredeti trilógia filmjeiben - azaz a Csillagok háborújában, A birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben -, hogy a nézők ne érezzék a hetvenes-nyolcvanas években és a most forgatott filmek közötti különbséget. Lucas több olyan képsort szeretne beilleszteni a régebbi filmekbe, amelyek zökkenőmentessé teszik a hat filmen átívelő történetet.
Hírek szerint George Lucas kész ismét lecserélni Darth Vadert a Jedi visszatérben. A Star Wars utolsó epizódjában Sebastian Shaw színész arcát láthatták a nézők, mikor Luke leveszi a sisakot apja fejéről. Eredetileg a Darth Vadert maszkban játszó David Prowse játszotta volna a halálában jó útra visszatért jedit, azonban Lucas a producerek nyomására az angol színész helyett az amerikai Shawt szerződtette a film csúcspontjául szolgáló jelenetre.

Sebastian Shaw
Prowse után azonban Shaw arca is kikerül a filmből. Lucas Hayden Christensen öregített és elmaszkírozott arcát szeretné digitális technikával beilleszteni a helyére. Emelett Christensen lesz az is, öregebb változatban, aki szellemképben feltűnik Obi-Wan Kenobi és Yoda mellett a Jedi visszatér záró képsoraiban.

A rendező már úgy látszik kevésbé aggódik a gyerekek miatt, akik példaképet láttak Han Solo alakjában. Visszakerül ugyanis a Csillagok háborújába az a rövidke képsor is, amely bizonyítja, hogy Solo nem önvédelemből lövi le Greedot a Cantinában.

Emellett meg fog újulni az Obi-Wan és Darth Vader közötti összecsapás is, Lucas számítógépekkel megdolgozza a filmszalagot és megmagyarázza, miért is tűnik el Obi-Wan holtteste Vader halálos csapását követően.

A leghosszabb párbaj

Már lehet hallani elejtett megjegyzéseket az Episode III végső jeleneteire vonatkozóan is. Nemrég a Darth Vaderré átalakuló Anakint játszó Hayden Christensen erősítette meg újságíróknak, hogy igenis fel fog hangzani az ismerős lélegzetvétel a film végén, és látni is fogjuk Darth Vader fekete alakját.

- Minden idők leglátványosabb fénykard-párbajára kerül sor a filmben - mondta el Christensen -, a nézőknek le fog esni az álla. A vágástól és az utómunkálatoktól függően ez lehet a Star Wars filmek leghosszabb párbaja is, ráadásul teljesen különbözni fog az eddig látott akciójelenetektől.

A jeleneteket már rögzítették, a Lucasfilm még felvesz néhány elmaradt, kimaradt képsort a színészekkel, de már javában zajlanak az utómunkálatok. A tervek szerint az Episode III 2005 májusában kerül - világszerte egy időben - a mozikba.