Darth Vader a Törzsasztalban

2003.07.01. 16:17
Szerdán 15 órakor az Index Törzsasztalának vendége David Prowse, aki az eredeti Csillagok háborúja-trilógiában Darth Vadert alakította. Faggassa Ön is a sötét nagyurat!
David Prowse
Hétfő délután Magyarországra érkezett David Prowse brit színész, egykori súlyemelő, a Csillagok háborújából megismert Darth Vader megformálója.

Az egykori súlyemelő kezdetben horrorfilmekben játszott, általában szörnyeket, így például az 1970-es The Horror of Frankensteinben, majd a Frankenstein and the Monster from Hell című rémfilmben osztották rá a főgonosz szerepét. Feltűnt Stanley Kubrick Gépnarancsában, a világhírt azonban George Lucas hozta meg neki a Csillagok háborújával. Lucas két szerepet ajánlott Prowse-nak, aki Chewbacca figuráját elsősorban a kényelmetlen szőrruha miatt utasította vissza, a gonosz Vadert azonban örömmel játszotta el.

Csalódás A klónok támadása

A klónok támadásáról Prowse tavaly úgy nyilatkozott: csalódást okozott neki az új epizód, mert az csupán trükkökre épül, ráadásul azokat még egy gyermek is felismeri. Felmerült azonban, hogy a III. epizódban ismét ő játssza Darth Vadert, miután a Jedi megkapja fekete maszkját.

David Prowse szerdán 15 órától válaszol az Index olvasóinak. Kérjük, kérdéseiket lehetőleg angolul tegyék fel, lévén hogy a nagyúr magyarul nem beszél, noha többször járt már hazánkban, és szereti Magyarországot.

Kérdezzen Ön is David Prowse-tól, az eredeti Csillagok háborúja-trilógia Darth Vaderjétől, aki annak idején egy lézerkarddal vágta le a fia kezét!