X-akták: kiderült a teljes igazság

2002.05.23. 19:24
Adásba került az Egyesült Államokban az X-akták kétrészes fináléja, amely pontot tesz a kilenc éve elkezdett, titkos FBI ügyekről szóló sorozat végére. A készítők korábban azt ígérték, hogy Az igazság (The Truth) címmel sugárzott utolsó epizódban minden kiderül.
A rajongók nagy örömére visszatért Fox Mulder szerepében David Duchovny. A meghasonlott ügynököt a kétórás utolsó részben bíróság elé állítják gyilkosság vádjával, és halálra ítélik - Mulder azonban megszökik.

Fellebben a fátyol a legnagyobb titokról is: kiderül, hogy az idegenek 2012-ben indítják meg átfogó támadásukat a Föld ellen. Scully ügynök a finálé végén arra kéri Muldert, ne hagyja abba a küzdelmet. Gillian Anderson végszava a következő: "...talán van még remény."

Gillian Anderson a pihenés után a világot jelentő deszkákra tér vissza: Michael Weller darabjában, a What Night is For (Mire való az éjszaka) című darabban lép fel legközelebb Londonban. Duchovny tovább építgeti filmes karrierjét, Steven Soderbergh következő filmjében, a Full Frontalban fog feltűnni.

Az X-akták utolsó részét közel 13 millióan látták, ami rekord a filmsorozat történetében. Chris Carter remélte, hogy sikerül a nézettségi statisztikák élére ugrani, azonban a finálénak esélye sem volt megdönteni a népszerű reality show, a Survivor szezonzáró adását.