Túlélőshow-ban szerepel Johnny Rotten

2004.01.21. 11:02
Johnny Rotten, az egykori Sex Pistols énekese bejelentette, hogy január 26-tól egy brit valóságshow szereplőjeként küzd az ausztrál dzsungelben. A rajongók döbbenettel fogadták a punk részvételi szándékát a Sztár vagyok, mentsetek ki innét! műsorban.
"Öregnek érzem magam - mondta Lee Randall, a rajongói felháborodástól tüzelt skót újságíró. - Ha a punk hercege idáig jutott, az azt jelenti, hogy mindannyiunkat elérhet a középszerű kispolgárság." Shaar Murray rockkritikus csak annyit kérdezett a Guardianen: Mi történt a punkrockkal, ember?" Egyedül Tony Wilson angol zenei lapíró tartotta meg valamennyire az optimizmusát: "Bár nagyon kiakadtam, de hinni akarok abban, hogy ennek oka van."

#alt#
Johnny Rotten bejelenti az új szereplését
Rottenen kívül a harmadik Sztár vagyok... valóságshow-ban olyan C-kategóriás sztárok szerepelnek, mint Jordan, az eszméletlenül nagy melléről ismert topless modell, Diane Modahl középtávfutó, Peter Andre, a 80-90-es évek popsztárja és Lord Brocket, a 96-ban biztosítási csalásért börtönbe került arisztokrata. De lesz ott még exfocista, exfocista felesége, királyi ügyekkel foglalkozó BBC-s exriporter és ex DJ is.

Az ITV kereskedelmi csatorna ausztrál dzsungelben rendezett műsoráról csak annyi publikus, hogy a kínos próbatételek szereplői kígyók és pókok lesznek. A győztes a nézők kiszavazása alapján kerül ki, és nem kap pénzjutalmat.

A 47 éves punkénekes a John Lydon polgári nevét használva jelenleg Los Angelesben él. A Sex Pistols a Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols című albumával sokkolta a 70-es években a briteket. A rövid életű együttesnek az Anarchy in the U.K. száma mellett a szarkasztikus God Save the Queen szerzeménye is toplistás lett Nagy Britanniában.

Az 1978-ban felbomlott csapat 1996-ban és 2002-ben is újra összeállt egy-egy turné erejéig, ahogy Rotten fogalmazott a közönségnek "az egyetlen közös célunk a ti pénzetek!" Újra kiadták a 25 éves évforduló tiszteletére a God Save The Queent, film is készült róluk, de már nem okoztak nagyobb felzúdulást - mostanáig.