Dido és a The Darkness aratott a Brit Awardson

2004.02.18. 12:17
A legjobb hazai énekesnő Dido videón keresztül, a legjobb külföldi énekesnő Beyoncé gyémántruhában köszönte meg az elismerést a Brit Awards kedd esti díjkiosztóján. A The Darknessnek Naomi Campbell nem tudta átadni a legjobb brit albumnak járó díjat, mert a modell elkésett.
A londoni Earl's Court rendezvénycsarnokban tartott ünnepségen a brit rock új szenzációja, a The Darkness vihette el a legnívósabb díjakat: a legjobb brit együttesnek, a legjobb brit albumnak (Permission To Land) és a rockműfaj legjobb brit előadóinak járó kitüntetést.

The Darkness
Klikk a képre!
A banda tavaly július óta 1,2 millió lemezt adott el Nagy-Britanniában. Egyetlen kiváltságról maradtak le: a tervektől eltérően nem Naomi Campbell szupermodell adta át nekik a rockműfaj legjobb brit művelőinek járó díjat, mert a modell fél órát késett a gáláról.

Két díjat vitt el a fiatalok körében rendkívül népszerű pop-punk együttes, a Busted: a legjobb újonnan felfedezett tehetségeknek és a legjobb popelőadóknak járó elismerést vehették át.

Telefonon, videón és gyémántruhában

Az év brit férfi énekese Daniel Bedingfield lett, aki egy új-zélandi kórházból, telefonon köszönte meg az elismerést, miután néhány hete egy autóbalesetben két nyakcsigolyáját törte. A legjobb hazai női előadó Dido lett, White Flag című albuma pedig a a legjobb brit kislemez. Dido külföldi koncertkörútjáról videókapcsolaton keresztül köszönte meg a díjakat.

A külföldi énekesnőknek járó legmagasabb elismerést Beyoncé Knowles nyerte, maga mögé utasítva ezzel Christina Aguilerát, Kylie Minogue-ot és Missy Elliottot. Beyoncé a becslések szerint negyedmillió font (100 millió forint) értékű gyémántba öltözve jelent meg a színpadon, és Crazy In Love című sikerszámát adta elő.

A legjobb külföldi férfi előadó Justin Timberlake lett, a legjobb külföldi album pedig a Justified című lemeze. A legjobb külföldi együttes díját a The White Stripes kapta. A veteránokról sem feledkeztek meg: a 80-as évek legendás popegyüttese, a Duran Duran a zenei élethez történő kiemelkedő hozzájárulásért vehetett át különdíjat.