Elmarad a berlini Loveparade

2004.04.15. 11:21
A berlini Loveparade, a világ technorajongóinak legnagyobb seregszemléje pénzügyi problémák miatt idén elmarad - tudatták a szervezők.
"Mivel mindössze három hónappal a rendezvény tervezett időpontja előtt még nincs biztosítva a szükséges pénzügyi fedezet, nincs más hátra, mint lemondani a Loveparade Berlin 2004-et" - adták hírül egy sajtóközleményben.

A tárgyalások, amelyeket a berlini vezetőkkel folytattak a szervezők abban a reményben, hogy a város részt vállal a rendezvény finanszírozásából, nem vezettek eredményre - hangsúlyozta az eseményt szervező Loveparade Berlin GmbH.

A városi önkormányzat szóvivője ugyanakkor hangoztatta: még folynak a tárgyalások, pénteken újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szervezőkkel.

A technozene imádóinak színpompás felvonulása iránt az utóbbi években megcsappant az érdeklődés. 2003-ban a 15. Loveparade "mindössze" félmillió rajongót vonzott a német fővárosba a 2000-es év 1,3 millió látogatójával és - az abszolút rekordnak számító - 1999-es év másfél millió turistájával szemben.