Ágnes
-13 °C
0 °C

400 ezren a Sting-koncerten

2004.06.06. 00:49
Kapcsolódó cikkek (1)
Az MTI a rendőrség hivatalos tömegbecslőire hivatkozva azt közölte, hogy 350 - 400 000 ember zsúfolódott össze a budapesti Felvonulási téren és környékén a szombat esti Sting-koncertre.
A rendőrség becslése szerint 350-400 000 ember zsúfolódott össze a Felvonulási téren, hogy egy Sting-koncert keretében ünnepelje a Westel T-Mobile-lá válását. A rendőrség nagytekintélyű tömegbecslő szakembereit az sem zavarta a becslésben, hogy bármely Budapest térképen egy vonalzó (vagy akár cérnaszál) segítségével ellenőrizhető: a koncerthelyszín területe körülbelül 40 000 négyzetméter lehet, tehát a Hősök terétől majdnem a Gorkíj fasorig négyzetméterenként tíz embernek kellett volna állnia, ami elég kellemetlen dolog.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Ettől függetlenül este nyolc után már gyalog sem lehetett megközelíteni a Felvonulási teret, mivel a színpad felé vezető utat a rendőrök a tömeg miatt lezárták, így csak a szerencsésebbek pillanthatták meg Oláh Ibolya legendás piramisszegecses övét.

A rendőrök kordont vontak a színpad mögött is a Műjégpálya és a Műcsarnok közé, amelyen át csak meghívóval lehetett átjutni. Persze Somló Tamás bohócszámáért és Geszti Péter értő rappeléséért ez is megérte.

Rendőrkordon sorakozott még fel a Műcsarnok és a Dózsa György úti házak között.

Negyedik budapesti fellépése volt

A brit énekes-basszusgitáros, a Police együttes egykori vezéregyénisége koncertkörútjának egyik állomásaként érkezett Budapestre. A halláskárosodásilag beethoveni pályán haladó, az esőerdők iránti olthatatlan szerelméről is ismert Sting nem először koncertezett Budapesten, legutóbb csaknem napra pontosan négy évvel ezelőtt lépett fel a Kisstadionban.

Előtte 1996-ban ugyanott, 1988-ban pedig a Népstadionban telt ház előtt szerepelt Bruce Springsteennel, Peter Gabriellel és Tracy Chapmannel együtt az Amnesty International világ körüli turnéján.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.