Arnie hozta a sztorit

2003.08.19. 12:14
Nem volt könnyű dolga az Index tudósítójának. A showbiznisz kemény dolog, és nem minden orgánum juthat a vályúhoz. De minket sem fűzfából faragtak, rengeteg sztárt kaptunk lencsevégre, és hihetetlen sztorik jutottak fülünkbe. Csemegézzen!
Vörös szőnyeg vezet a Lurdy ház mozitermébe, szegélyén vörös színű kordon és ezüstbe öltözött hostessek nyílnak. A Terminátor 3, A gépek lázadása című mozifilm díszbemutatóján vagyunk. Óriási felhajtás, a cukrozott koktélok a szivárvány minden színében pompáznak, ránk kacag a pattogatott kukorica. Óriási reflektorok fókuszálnak a hatalmas plakátra, rajta a két terminátor. A T-800-ast vörös, a TX-et hideg, kék fénnyel világítják meg. Tenyerünk izzadni kezd, vajon mi lesz. A szervezők csak annyit mondtak: "Ilyen még nem volt." Aztán fél hétkor minden félszünk elszáll, amikor a hírességek tömött sorokban kezdenek vonulni befelé.

Sztárparádé

Tekintse meg fotóinkat
Olyanok haladnak el előttünk, mint a nők bálványa Benedek Tibor és Kásás Tamás, meg az egész vizipólócsapat, a sziklaöklű Kótai Mihály, az öntudatos Ábel Anita, a végzet asszonya Hernádi Juci Judit, a nagyszerű Csonka Pici András, a kis piros bombázó Nóci, a rettenthetetlen Kamarás Iván, a gyönyörű Fullajtár Andrea, az érdemes művész Koltai Róbert, a vidám Pokrivtsák Mónika, a kasszasikeres rendező Herendi Gábor, a durcás kamaszlány Szentmihályi Zsófi, a növendék boszorkány Szabó Erika, a délceg Rékassy Károly, a hosszúlábú Détári Enikő és ekkor már kifogytunk az eposzi jelzőkből, ők pedig jönnek hosszú, tömött sorokban, kattognak a fényképezőgépek, villannak a vakuk, inkább tekintse meg képeinket!

Az álompár

Amíg a sztárfotókat nézegette (Ön), a sztárok végigvonultak a vörös szőnyegen, kiürült az előtér, és a levegő várakozással telt meg: valakik még hiányoznak. De mert itt senki sem hiányozhat, némi hatásszünet után belép a hazánkfia producer, Andy Vajna és gyönyörű barátnője, Dobó Kata, színésznő. A maximumon vagyunk, és bár minket, fotósokat szigorúan bezártak egy szűk területre, kitörünk, és egészen közel merészkedünk az álompárhoz, amíg a biztonságiak vissza nem szorítanak minket.

A showbiz kemény világa

Vannak helyek, mint ez is, ahová nem engedik be az Indexet. A vörös szőnyeg oldalán és a fantasztikus estét záró partin, a Spoon hajón csak a Best, a Story magazin, a Nők Lapja, valamint az RTL Klub lehetett jelen. Ez ilyen kemény, pénzszagú világ, de kárpótolni fogjuk Önöket.

A sajtós szervezők biztosítanak bennünket, hogy érdemes eljönni az esti partira, mert noha nem mehetünk be, fotózhatjuk a bevonulást. Újabb sztárparádé várható tehát, de az egyszerűség kedvéért inkább olvassa el újra a második bekezdést, és tekintse meg ismét képeinket! A sztárok is csak egyféleképpen tudnak bevonulni valahova, igaz, a jelzőket még fokozhatnánk, de már kifogytunk belőlük.

Ott állunk tehát a Spoon hajónál, az Intercontinentállal szemben. Az utca és a rakpart embere éjjeli bogár módjára odagyűl a reflektorfényre. A várakozás közben megtudjuk, időközben elterjedt a hír: itt lesz Arnold. Ezt a Best magazin fotósa mondja, hiszünk is neki, meg nem is. Egészen addig bizonytalankodunk, amikor váratlanul ott terem egy hatalmas kefehajú ember, széles vállakkal. Hoppá.

Megjelenik Arnie...

Arnold Schwrzenegger az, megismerjük a nyakában tekergő óriáskígyóról. Hát mégis eljött. Mosolyogva közelít felénk, kezet rázunk. Elpanaszoljuk neki, hogy bizony hoppon maradtunk, nem lesz sztori, nem lesz miről írnunk, nem enged be minket senki sehova. "Rá se ránts, öcsi!" - mondja vigyorogva, és átugrik a kordonon, eltűnik a sztárok tömegében. Sokáig nem hallunk felőle, elkámpincsorodott képpel hagyjuk el a helyszínt, ahol a sztárok és a gazdagok rengeteget ehetnek, ingyen.

Hazatérve, már otthon a takaró alatt nem tudjuk visszafojtani szomorúság könnyeit, hajnalig forgolódunk, amikor csodák csodájára megcsörren a telefon. Arnold az. "Megvan a sztori, öcsi. Írod?" - kérdezi. Hát persze, Arnie mondjad.

...és hozza a sztorit

Klikk a képre!
Arnie tehát először Ábel Anitával találkozott, akinek jól belemarkolt a fenekébe. Ezután nyakába vette Dobó Katát, hóna alá Andy Vajnát, és háromszor körülfutotta Csonka Picit. Csonka Pici egyébként, mesélte Arnie, videokazettán elhozta legutóbbi postabankreklámos szereplését, amit állva tapsolt meg mindenki. Arnie kivételével persze, aki kihasználta a ritka alkalmat, és egy füstölt lazacot csúsztatott Nóci dekoltázsába. Az RTL Klub sztárja felsikoltott, és leütötte a barátját, de a pletykákkal ellentétben nem vesztek össze. Hernádi Jucival Arnie jó egy órát beszélgetett Görög Laciról, akivel szakított a színésznő, de Arnienak sikerült meggyőznie, hogy nem minden férfi színész ilyen, mint a Laci.

Koltai Róbert az illetékes elvtársból adott elő részleteket, mert a Csonka Pici még mindig a postabankos reklám tánclépéseire okította Eszményi Viktóriát ("Egész este, öcsi!" - mondta Arnie). A Mónika show Mónikája ugyan egyedül érkezett, de egy férfival távozott, mesélte Arnie, de nem tudta megmondani, ki volt az ("Ezek a magyar sztárok nekem olyan egyformák."). Arnie végül bezárta Gönczi Gábort a vécébe, mert mint mondta, folyamatosan a Fókuszból vett rémsztorikkal ijesztgette Tildát és Zsófit, a Barátok Közt sztárjait.

Arnie ezután a habokba vetette magát, átúszott Budára, felmászott a Citadella tetejére, mondott a diszkósoknak néhány bátorító szót a nehéz pubertáskorról és a diszkódrogokról. Amikor ezzel megvolt, leszedte egy rocker bőrszerkóját és motorját ("Ez diszkó, öcsi, nem a 66-os út. Szükségem van a..."), majd áthajtott Pestre Demszky Gáborhoz, akinek bejelentette, hogy a Fidesz színeiben indul a következő főpolgármester-választáson. "Szarok Kaliforniára, fűzfa!" - válaszolta kissé okoskodó kérdésünkre, hogy akkor egy pornósztár lesz-e Kalifornia kormányzója, és letette a kagylót.