Ádok Zoli képviseli Magyarországot az Eurovízión

2009.02.23. 13:59 Módosítva: 2009.02.23. 18:05
A Magyar Televízió által kiválasztott zsűri úgy döntött, Ádok Zoltán balett-táncos képviseli Magyarországot 2009-ben az Eurovíziós Dalversenyen Moszkvában.

DJ Domininique és a dalfesztivál zsűrije bejelentette, hogy Ádok Zoli lesz az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevője 2009-ben. Az MTV újonnan kinevezett szórakoztatóműsorainak főszerkesztője a HíradóWeben élő adásában jelentette be sajtótájékoztatón a nagy hírt. A nyertest 103 jelentkező közül választotta ki az MTV által felkért öt zsűritag (köztük Gundel Takács Gábor, Harsányi Levente és Szulák Andrea is).

adoknagy

Elmondták, a zsűrizés közben csak a hangra figyeltek, a laptop hátulját nézték, hogy elkerüljék az elfogultságot. Ádok Zoli balettáncosként tizenöt éve van a szakmában. Nyertes dala, a Tánclépés (Dance with me) tragikusan rossz (szerzője Szabózé), stílusában a Right Said Fredre hasonlít, Zolinak pedig szörnyű az angol kiejtése. Ezen a videón még magyarul hallható a szám.

Várkonyi a sajtótájékoztatón kért mindenki, hogy támogassa a "mi fiunkat". Eddig sem alakul valami fényesen az idei Eurovízió magyar szemszögből, hiszen már ketten is visszaléptek a szerepléstől. Mark azért, mert lebukott, hogy dala kísértetiesen hasonlít a svéd Big Brother főcímzenéjére, a következő jelölt, a Valami Amerika 2 szereplője, Tompos Kátya pedig sajnálatos módon nem vállalta a megmérettetést más elfoglaltságai miatt.

A szelíd fiúnak tűnő Ádok Zolit láthattuk már Csillag születikben és a Csináljunk Fesztiváltban, az Álom.net című filmben pedig Gerit alakítja. A Madách Színházban szerepelt a József és a Színes Szélesvásznú Álomkabát című musicalben. 1976-ban született Szegeden, és már hatévesen énekelt. Később balettiskolát végzett, tagja volt a Pécsi Balettnek, a Magyar Fesztivál Balett társulatának, 2002-től pedig folyamatosan külföldön szerepelt. 2007-ben tért haza.