Műalkotást ihletett a szétvert arcú Rihanna

2009.03.28. 18:25 Módosítva: 2009.03.29. 14:27
Megihletett egy amerikai képzőművészt Rihanna rendőrségi fotója, ami azután készült, hogy az énekesnőt megverte Chris Brown. Az Andy Warhol stílusában készült képet egy kaliforniai galéria állította ki.

Popartos művészeti alkotás lett a szétvert arcú Rihanna rendőrségi fotójából, ami rengeteget szerepelt a bulvárlapok címlapjain. Az eredeti képen látszik, hogy az énekesnő orra és szeme felduzzadt, és több véres horzsolás is maradt rajta, a szája felszakadtmiután Chris Brown megverte.

293.rihanna.shamart.032609

A Sham Ibrahim nevű művész célja nem az volt, hogy a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet a képpel. „Úgy gondoltam, hogy a zúzódásokat érdekes lesz megrajzolni, és király volt rózsaszínre és kékre színezni őket. Nagyon szeretem ezt a két színt" - nyilatkozta.

A 61x91 centis kép úgy készült, hogy a felnagyított fotót másolta át vászonra, és a Los Angeles-i World of Wonder Storefront galéria csoportos kiállításán szerepel. „A munkáimnak sosincs üzenete, a lényeg csak az, hogy jól mutasson a szobád falán. Nem vagyok a mély művészi mondanivalók híve" - tette hozzá Sham Ibrahim.