Meghalt az első borotvált pornósztár

2009.04.14. 10:55 Módosítva: 2009.04.14. 15:47
Marilyn Chambers szerepelt először fehér, szőke nő létére fekete férfival a-kategóriás pornófilmben, ő hozta divatba a borotvált szeméremdombot, az intim testékszereket, sőt a szilikont is menővé tette a pornóiparban. Karrierjét egy mosópor reklámmal kezdte.

Holtan találták a kaliforniai Santa Claritában egy lakókocsiban Marilyn Chamberst, az 1970-es évek egyik leghíresebb pornósztárját.

Mint az AVN weboldal hétfőn bejelentette, az 57 éves színésznőre, aki legalább 25 pornófilmben szerepelt, lánya, a 17 esztendős McKenna talált rá.

Még nem borotváltan
Még nem borotváltan

Marilyn Chambers olyan pornófilmek csillaga volt, mint A zöld ajtó mögött (Behind The Green Door) és a Kielégíthetetlen (Insatiable), a 70-es években legalább olyan híres volt e műfajban, mint Linda Lovelace, a Mély torok (Deep Throat) hősnője.

Chambers, eredeti nevén Marilyn Ann Briggs, a Rhode Island-i Providence-ben született, pályafutását fotómodellként kezdte, első színészi munkája az Ivory Snow mosópor reklámja volt. Pornókarrierje szinte véletlenül indult. A zöld ablak mögött című filmért hihetetlenül magas, 25 ezer dolláros gázsit követelt, valamint százalékot a bevételek után, mert azt hitte, hogy a rendezők és a producerek elutasítják. Ezzel szemben elfogadták igényeit.

Chambers hamarosan azzal is beírta magát a történelembe, hogy szereplője lett az első, fehér nő és fekete férfi (Johnny Keyes) közötti pornófilmjelenetnek. Ez abszolút tabunak számított akkoriban, alig néhány évvel a faji elkülönítés törvényen kívül helyezése után. Ő volt ugyanakkor az egyik állandó partnere John Holmes-nak, az AIDS-ben meghalt híres pornósztárnak.

Marilyn Chambers számos újítást vezetett be a pornóiparban: részt vett mindenféle csoportszexben, ő jelent meg először szilikonnal töltött mellekkel, teljesen leborotvált szeméremdombbal és a nemi szervébe tűzött testékszerrel.

Pornószínésznői pályafutása után eredménytelen kísérletet tett diszkózenei, illetve politikusi karrierre, ugyanakkor még "aktív" korában sikerült szerepet kapnia néhány mozifilmben, így az 1970-es Bagoly és a cicababában, amelynek Barbra Streisand volt a főszereplője, valamint David Cronenberg második játékfilmjében, az 1977-es Rabid-ben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport