George Harrison posztumusz csillagot kapott a Hírességek sétányán

2009.04.15. 08:52 Módosítva: 2009.04.15. 08:57
A nyugodt Beatle 16 éves korában csatlakozott az együttes elődjéhez.

Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán George Harrison, a legendás Beatles együttes néhai gitárosa.

A helyi idő szerint kedden tartott emlékünnepségen jelen volt a 2001-ben, 58 éves korában rákbetegségben elhunyt zenész özvegye, Olivia Harrison és fia, Dhani. Megjelent egykori zenésztársa, Paul McCartney is, a Beatles másik életben lévő egykori tagja, Ringo Starr viszont távol maradt az ünnepségtől.

A Beatles együttessel Harrison már megkapta a hírességeknek járó csillagot a híres sétányon, de személyre szólóan eddig csak az 1980-ban egy őrült rajongója által meggyilkolt John Lennon emlékét örökítették meg ily módon.

Harrison csillagát a Capitol lemeztársaság épülete előtt helyezték el. Ő a 2382. a hírességek sorában, akikről megemlékeznek a nevezetes sétányon.

A visszahúzódó George Harrison a nyugodt Beatle nevet érdemelte ki. Már 16 éves korában csatlakozott a Beatles elődjéhez, a The Quarrymenhez.

A Beatles 1970-es feloszlása után sikeres szólókarriert indított, az All Things Must Pass és The Concert For Bangla Desh című albumokkal, a Cloud Nine és Brainwashed című dalokkal írta be a nevét a rocktörténelembe. A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján Bob Dylannel, Roy Orbisonnal, Tom Pettyvel és Jeff Lynne-nal együtt tagja volt a Traveling Wilburys csapatnak és sikeres lemezt készítettek ezzel a címmel.