Berlusconi celebekkel készül a választásra

2009.04.30. 12:54
Az olasz Big Brother egyik volt szereplőjét és egy modellt is indítana Silvio Berlusconi az EP-választáson, jelent meg az olasz sajtóban. A párt sajtófőnöke viszont csak annyit ismert el, hogy a négy kiszemelt már elvégzett egy politikai gyorstalpalót. A politikus felesége kiverte a balhét.

Nyilvánosan hordta le Silvio Berlusconit a felesége, miután több helyen megjelent, hogy a politikus szexi tévésztárokat is indítana a pártja színeiben az EU-választásokon. "Az egyik lap azt írta, hogy ez mind csak a császár szórakoztatására lett kitalálva. Igazuk van – nyilatkozta egy olasz hírügynökségnek Veronica Lario, aki pályája kezdetén több olasz tévésorozatban szerepelt. - Ez gusztustalan pofátlanság, és csak a hatalomvágy ál mögötte."

Berlusconi a saját médiabirodalmából válogatott

Az újságok szerint Berlusoni pártjának listáján helyet kapna Angela Sozio, az olasz Big Brother nagymellű, vörös versenyzője, Barbara Matera, aki korábban modellkedett, és a Miss Italy-n is indult, és két tévésorozat-sztárocska, Camilla Ferranti és Eleonora Gaggiolo. A lányok korábban a Berluconi tulajdonában álló Mediaset több műsorában szerepeltek.

Angela Sozio, Barbara Matera és Camilla Ferranti
Angela Sozio, Barbara Matera és Camilla Ferranti

"Szeretném tisztázni, hogy ebben a történetben én és a gyerekeim is áldozatok vagyunk. Kénytelenek vagyunk elviselni, pedig nem könnyű" – tette hozzá a politikus felesége.

A nyilatkozat idején Berlusconi Varsóban tartózkodott, és mikor értesült a felesége reakciójáról, azonnal visszakozott. "Sajnálom, hogy mindent bevesz, amit az úságok írnak" – mondta.

A politikai gyorstalapalót már elvégezték

Berlusconi pártjának szóvivője annyit azért elismert, hogy a kiszemeltek már részt vettek egy politikai gyorstalpalón, hogy felkészüljenek a jelöltségre. Azt viszont cáfolta, hogy a lányok már rajta lennének a listán.

A téma azután került az érdeklődés középpontjába, hogy Berlusconi egy nyilatkozatában megjegyezte, nem látja okát, hogy miért ne indulhatnának vonzó tévésztárok is az EP-választáson.

Veronica Lazio korábban amiatt háborgott nyilvánosan, hogy Berlusconi a Mediaset egy másik korábbi sztárjának, Mara Carfagnanak csapta a szelet. Akkor a férj nyilvánosan bocsánatot kért, arról viszont nem mondott le, hogy Carfagnat tegye meg esélyegyenlőségi miniszternek.