Júliusban mutatják be a Neoton-musicalt

2009.05.20. 11:03 Módosítva: 2009.05.20. 11:10
A Budapesti Operettszínház huszonkét Neoton Família-slágert visz színre július 15-én Szép nyári nap című musicalben, ami a hetvenes években, egy építőtáborban játszódik.

"A Budapesti Operettszínház ezzel a musicallel köszönti a rendszerváltás 20. évfordulóját" - mondta el Kerényi Miklós Gábor, a teátrum igazgatója és a darab dramaturgja a zenés darabról a csillebérci egykori úttörőtábor területén tartott keddi tájékoztatón.

"A szerelem, a tánc, a boldogság jelenti fiatalságot, az idősebbekben pedig biztosan nosztalgia ébred majd a régi idők iránt" - mondta Kerényi Miklós Gábor, aki szerint a Szép nyári nap című musical nosztalgikus hangvétele ellenére sem szépíti meg a múltat.

A történet, amit Böhm György és Korcsmáros György írt, egy építőtáborban játszódik a hetvenes években. A táborvezető-helyettes, Panni néni (Szulák Andrea) kényelmetlen helyzetbe kerül, amikor kiderül, hogy lánya (Vágó Zsuzsa) épp abba a fiúba (Szabó Dávid) szeretett bele, akinek az apja az 1956-os forradalom után disszidált.

DFIMA20050603037

"Sajnos a mai fiatalok nem tudnak semmit arról a korról. Az előadás talán megérteti, mit jelentett az, ha valaki osztályidegennek számított, vagy az, ha valaki meg akarta ünnepelni a március 15-ét és ezért a rendőr felpofozta" - mondta a darab alapötletéről Korcsmáros, aki nem először dolgozott együtt Böhm Györggyel, vele írta például a Hotel Menthol című musicalt is.

A darabot, amit Somogyi Szilárd rendez, tizenöt alkalommal játsszák az Operettszínházban. A főbb szerepeket a már említetteken kívül Csengeri Ottília, Csonka András, Náray Erika, Peller Anna, Szerényi László, Vágó Bernadett, Sz. Nagy Ildikó, Faragó András, Dézsy Szabó Gábor és Kerényi Miklós Máté játssza majd, valamint a vendégénekesnő szerepében Csepregi Éva, a Neoton Família énekese is feltűnik.