Beperli a Michael Jackson-koncert szervezőit egy magyar ügyvéd

2009.06.26. 18:17 Módosítva: 2009.06.26. 19:34
A londoni szervezők megtévesztették a rajongókat, nyilvánvalóan tudták, hogy Michael Jackson már nem képes a beígért koncertek megtartására – mondta az Indexnek Medveczky Mihály. Az ügyvéd irodája nemzetközi büntető feljelentést tesz a Magyarország költségvetéséhez mérhető csalás gyanúja miatt.

Szándékosan megtévesztették, tévedésbe ejtették Michael Jackson rajongóit az 50 estéből álló koncertsorozat szervezői és mögöttük álló üzleti körök, állítja egy magyar ügyvéd.

Medveczky Mihály az Indexnek bejelentette: irodája hazai és nemzetközi megkeresések alapján döntött úgy, hogy beperli a szervezőket, akik nyilvánvaló módon tisztában voltak Jackson gyenge egészségi állapotával, mégis belevágtak egy világméretekben is rekordnagyságú rendezvénysorozat lebonyolításába.

Londonban márciusban jelentették be, hogy Jackson visszatér a színpadra, és fellép az O2 Arénában. Először csak 10 koncertről volt szó, aztán a nagy érdeklődés miatt 20 fölé ment a szám.

Miután elkezdték árulni a jegyeket, hirtelen eladási rekordok dőltek meg. 360 ezer darab fogyott el 18 óra alatt, ami azt jelenti, hogy percenként 33 darabot adtak el, pedig a jegyek ára meghaladta majd az 500 fontot . A siker láttán végül 50 koncertet kötöttek le az Arénában. Az első július 8-án lett volna, az utolsó pedig 2010. február 12-én.

Medveczky szerint a szélhámosok által átvágott 800 ezer rajongó és Michael Jackson szellemiségének megvédése érdekében indítanak büntető eljárást. Az ügyvéd szerint már sok magyar sértettről tudnak, de továbbiak jelentkezését is várják, hogy az ő érdekeiket is képviselhessék a nemzetközi perben.

A londoni koncertekre jeggyel rendelkezőknek a hivatalos értékesítők természetesen visszatérítik a teljes árat, adták ma hírül. "Az ügy bűncselekmény jellegét nem befolyásolja, hogy bejelentették, visszaadnák a pénzt" - tette még hozzá a magyar ügyvéd.