Az MLSZ nem tágít

2009.08.04. 10:12 Módosítva: 2009.08.04. 10:12
Semmiképp nem járulnak hozzá, hogy augusztus 22-én a Puskás Stadionban rendezzék meg a Madonna-koncertet, ezért a további tárgyalásokat értelmetlennek tartják.

Minden részletet tisztázó személyes tárgyalásra kér lehetőséget a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) az augusztusi budapesti Madonna-koncertet szervező cég. A Live Nation egy közleményben azt írja, hogy a rendezvény idejére csak nekik van írásos visszaigazolásuk a Puskás Ferenc Stadion üzemeltetőjétől.

A céget meglepte, hogy az MLSZ elnöke eltekint a további egyeztetésektől, és "a Debrecen futballcsapatának a Bajnokok Ligájában várt továbbjutására hivatkozva nem adja hozzájárulását a Madonna-koncert megrendezéséhez a Puskás Ferenc Stadionban".

Madonna a Norvég koncerten
Madonna a Norvég koncerten

A teljes gyepszőnyeget cserélnék

A szervezők szerint önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, és minden garanciát vállaltak annak érdekében, hogy zavartalanul megtarthassák a szeptemberi válogatott labdarúgó mérkőzéseket. A stadion teljes gyepszőnyegének cseréjét is felajánlották, "ami szerte a világon elfogadott és bevált megoldás ilyen helyzetek kezelésére", így az ötven éve nem cserélt, elöregedett fűszőnyeg helyett egy világszínvonalú pályát építhetnek ki, "ami óriási lépés lehetne a magyar futball jövőjének szempontjából".

Az MLSZ hétfői közleményben azt írta: semmiképpen sem járul hozzá, hogy az augusztus 22-én sorra kerülő Madonna-koncertet a Puskás Ferenc Stadionban rendezzék meg, és ezzel az ügyet lezártnak tekinti.

Az MLSZ egyeztetett az UEFA-val

Az MLSZ illetékesei, tekintettel a DVSC-TEVA továbbjutási esélyeire, és a Bajnokok Ligája-selejtezők következő körének pénteki sorsolására, egyeztettek az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA). Ennek során megerősítették, hogy a bajnokcsapat, amennyiben augusztus 26-án hazai pályán kellene fogadnia következő ellenfelét, kizárólag a Puskás Ferenc Stadionban teheti ezt meg.

TRPar2693905

Túl sok a bizonytalansági tényező

Erre való hivatkozással Kisteleki István, az MLSZ elnöke levelet írt Timothy Dowdallnek, az augusztus 22-i Madonna-koncertet szervező cég alelnökének, amiben kijelenti: "a rendkívül sok bizonytalansági tényező miatt feleslegesnek látom a további tárgyalásokat és a magam részéről elzárkózom Madonna Puskás Ferenc Stadionban történő fellépésétől, így a személyes tárgyalást is feleslegesnek ítélem meg".

Madonna eredetileg a Kincsem Parkban lépett volna fel, ám a szervezők múlt kedden közölték, hogy a Puskás Ferenc Stadion adhat otthon az énekesnő fellépésének. Ezt követően Kisteleki István MLSZ-elnök levelet írt Török Ottónak, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatójának, és azt kérte, a válogatott két szeptemberi, a svédek és a portugálok elleni hazai világbajnoki selejtezőjére való tekintettel ne a Puskás Stadionban rendezzék a koncertet.

Az MLSZ már múlt héten elzárkózott

Ezt követően a NUSI közleményben tudatta, hogy a létesítmény csak akkor lehet a koncert helyszíne, ha a szervező Live Nation Hungary megegyezik erről az MLSZ-szel, utóbbi viszont később jelezte: nem járul hozzá az esemény stadionbeli megrendezéséhez.

Az MLSZ-elnök korábban úgy fogalmazott, beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha a Puskás Ferenc Stadionban lesz a koncert. Úgy vélte, kétéves munka mehet tönkre emiatt, hiszen huszonhárom éve nem vívott ilyen fontos meccseket a válogatott. Az MLSZ azért is aggályosnak tartja a helyszíncserét, mert a szövetség saját pénzéből 60-70 millió forintért ülőszékekkel bővíti a Puskás Stadiont éppen azért, hogy még többen láthassák élőben a két sorsdöntőnek ígérkező találkozót.