Az igazságban bízik Michael Jackson orvosa

2009.08.19. 11:09 Módosítva: 2009.08.19. 11:32
Nyilvánosság elé állt Michael Jackson magánorvosa, akit a popsztár halálának ügyében gyanúsítottként kezel a rendőrség. Conrad Murray a YouTube videomegosztó portálon üzent a világnak.

"Az igazat mondtam, és bízom benne, hogy az igazság győzedelmeskedni fog" - fogalmazott üzenetében a kardiológus. A felvételen Murray mgyegköszönte a barátoktól és a betegeitől érkező támogatást. A doktor arról is beszélt, hogy fél a hívásokra válaszolni és e-maileket küldeni "tekintettel mindarra, ami folyik".

Conrad Murray közvetlenül Michael Jackson június 25-én bekövetkezett halála után a rendőrségi vizsgálatok középpontjába került, mivel a gyanú szerint ő volt az, aki a rendkívül veszélyes propofol nevű altatószerrel ellátta, majd magára hagyta az énekest - számolt be a múlt héten a nyomozáshoz közel álló három forrás alapján a Los Angeles Times című amerikai lap. Az információk alapján ezt két nappal a szupersztár halála után maga a doktor is bevallotta.

Conrad Murray május óta állt Jackson szolgálatában, az énekes magánorvosaként havonta 150 ezer dollárt (29,1 millió forint) keresett. Az eredeti tervek szerint a több praxissal is rendelkező szakember a londoni koncertsorozatra is elkísérte volna a "pop királyát".

A CNN amerikai hírtelevízió keddi beszámolója szerint a zenész anyja, Katherine Jackson emberölés miatt magánvádas eljárást indít fia halálával kapcsolatban. A család egyik ügyvédje szerint Katherine Jackson az AEG koncertszervező vállalatot akarja perbe fogni, mivel ez a cég fizetett annak az orvosnak a szolgálataiért, aki után a rendőrség nyomozást folytat Michael Jackson halála ügyében - nyilatkozta Burt Levitich.