Emberölésnek minősítették Michael Jackson halálát

2009.08.28. 22:17 Módosítva: 2009.08.28. 22:28
A halottkém pénteken bejelentette, hogy emberölésként kezelik Michael Jackson halálát. Orvosa ellen egyelőre még nem emeltek vádat, a Los Angeles-i rendőrség a nyomozás eredményeit átadja az ügyészségnek, ahol erről döntenek.

Az igazságügyi orvos szakértő elmondta: Michael Jackson haláláért alapvetően az erős érzéstelenítő hatású propofol, valamint a Lorazepam nevű nyugtató a felelős. A június 25-én Los Angelesben elhunyt énekes szervezetében azonban Midazolam, Diazepam nevű szereket, továbbá Lidocaine-t és Ephedrine-t is kimutattak. A gyógyszerkoktélról bővebben a Velveten olvashat>>>

A halottkém közlése szerint a toxikológiai vizsgálat teljes eredménye a Los Angeles-i rendőrség és a megyei kerületi ügyész kérésére titkos marad.

Nem hivatalosan már a hét eleje óta tudni lehet, hogy a Los Angeles-i halottkém szerint emberölés történt. Ezt a Los Angeles Times című lap közölte a jelentés Houstonban nyilvánosságra hozott fő megállapításai alapján. Kiderült, hogy a végzetes gyógyszerkeverék néhány órával a halál beállta előtt került az énekes szervezetébe.

A popsztár magánorvosa, Conrad Murray heteken át naponta adott propofolt az álmatlanságban szenvedő Jacksonnak. Az orvost emberöléssel gyanúsítják, de egyelőre nem emeltek vádat ellene.

A Los Angeles-i rendőrség pénteken közölte: a még folyamatban levő nyomozás eredményeit átadják majd a helyi ügyészségnek, ahol eldöntik, hogy vádat emelnek-e.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport