Rejtélyes üzeneteket hagyott hátra Michael Jackson

2009.09.13. 16:11
A News of the World szerint Michael Jackson meg akart szabadulni gyógyszerfüggőségétől,elfelejtett mindent és el akarta énekelni a We Are The Worldöt. Mindezt a tükörre ragasztott cetlikből tudja az angol bulvárlap.

Michael Jackson a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap, a News of the World szerint fürdőszobája aranykeretes tükrére ragasztotta a világnak és saját magának szánt üzeneteit.

A lap újságírója által látott üzenetek egyike arra emlékezteti az utókort, hogy "a holnap gyönyörű jövőt ígér". Jacko egyik barátjának értelmezése szerint ez felfedi, hogy az énekes élete utolsó pillanatáig "mennyire pozitívan" látta a világot - írta a brit újság.

Egy másik, nagybetűs kézírással papírra vetett rövid feljegyzésben az áll: "Szeretetet, sohasem erőszakot".

"Hálás vagyok, hogy a csodák mágnese lehetek" - olvasható egy további papírlapon. Ez a kifejezés a szenvedélybetegségükből, például alkoholizmusukból kigyógyulók amerikai önsegítő programjának jelmondata. Jackson barátai azt mondták a News of the Worldnek: ebből az üzenetből arra következtetnek, hogy a világsztár segítségért kiáltott gyógyszerfüggősége leküzdéséhez.

Egy prózaibb üzenetben Michael Jackson a jelek szerint saját magát próbálta emlékeztetni arra, hogy londoni koncertsorozatán ki ne hagyja egyik legnagyobb, Lionel Ritchie-vel közösen írt, 1985-ben felvett slágerét. "Énekeld a We Are The World című számot is az előadáson" - áll a cetlin. Egy másikon arra figyelmezteti magát, hogy fel kell hívnia Rod Temperton brit dalszerzőt és producert, aki több Jackson-világsiker társszerzője volt.

A News of the World forrásai szerint ez utóbbi üzenetek Jacko aggasztó szellemi állapotáról tanúskodnak, mivel "egészen nyilvánvaló dolgokra" is emlékeztetnie kellett magát. Az egyik bennfentes azt mondta: egyértelmű, hogy a énekes által szedett gyógyszerek "óriási mértékben hatottak" gondolkodására és memóriájára.