Penélope Cruz a legjobb spanyol ajkú színésznő

2009.09.18. 13:16
Eva Longoria Parker és George Lopez műsorvezetésével kiosztották a spanyol ajkú film-, tévé- és zeneművészek igazságosabb médiaszerepléséért létrehozott ALMA-díjakat.

John Leguizamo, Debra Messing és Freddy Rodriguezt felvonultató családi dráma három díjat nyert a csütörtöki eseményen, amit pénteken az ABC-n vetítenek. (Fotók az átadásról itt láthatóak.)

A színész Leguizamót, Rick Najera forgatókönyvírót és Alfredo De Villa rendezőt is díjazták külön-külön munkájukért a film kategóriában.

Penélope Cruz legjobb színésznői díjat nyert a Vicky Cristina Barceloná-ért, míg a Twilight sminkmestere, Jeanne Van Phue, illetve Mary Ann Valdes fodrász kiemelkedő munkájukért vehették át trófeát a UCLA (Los Angeles-i Egyetem) Royce Halljában. David Archuleta és Pitbull a zene kategóriában győzött.

A tévékategória nyertesei között volt Benjamin Bratt a Cleaner szereplőjeként, Lauren Velez a Dexterből mint legjobb színésznő, míg Oscar Nunez (Office) és Selena Gomez (Wizards of Waverly Place) a legjobb vígjátékszínészek díjait vihették haza. Dokumentumfilm kategóriában a Latino Public Broadcasting lett a nyertes.

Oscar De La Hoya-t Special Achievement díjjal jutalmazták a sport televíziós kitüntetések közül, Salma Hayek pedig Anthony Quinn-díjat kapott. Rita Moreno az elhunyt Ricardo Montalbanról emlékezett meg. Az ALMA Awards kiagyalója, Raul Yzaguirre életművéért szintén elismerésben részesült (PepsiCo Adelante Award) a latin közösségért végzett munkájáért.

Az ALMA (American Latino Media Arts) Awards 1995-ben jött létre a National Council La Raza és a nemzeti latin polgári jogok védelmi szervezet segítségével. Az ALMA spanyol szó is, jelentése lélek. A díjazás célja a közlemény szerint a latin származásúak igazságosabb médiaszerepeltetése.