Tüdőödéma végzett a Boyzone énekesével

2009.10.13. 18:00
Súlyos tüdőödéma okozta Stephen Gately, a Boyzone együttes énekesének Mallorcán bekövetkezett halálát, közölte kedden egy bírósági illetékes a boncolási eredményekre hivatkozva.

A természetes halálról szóló boncolási jegyzőkönyv eredményét egy mallorcai bíró adta át Andrew Cowlesnek, az ír zenész társának, aki Gatelyvel vakációzott a spanyol szigeten.

boy250

A 33 esztendős, homoszexualitását nyíltan vállaló Gately holttestére szombaton a hajnali órákban - a hírek szerint a városban átmulatott éjszaka után - bukkantak rá Port Andrax-i szállodai szobájában, a szófán. A hivatalos boncolási eredmény előtt olyan feltételezések jelentek meg, hogy az énekes saját hányásába fulladt.

A négy férfizenészből álló Boyzone együttest Louis Walsh popzenei impresszárió hozta létre. Főleg Írországban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Ázsiában és Nagy-Britanniában hódítottak a zenei piacon.

A banda 2000-ben oszlott fel, amikor az egyik tag, Ronan Keating szóló karrierbe fogott, de az utóbbi két évben többször újra összeálltak, és újabb közös albumot is terveztek.

Stephen Gately 1999-ben keltett feltűnést azzal, hogy a fiúzenekarok tagjai közül elsőként nyilvánosan vállalta homoszexualitását, darabokra zúzva lányrajongóinak szívét. 2006-ban Angliában polgári esküvőn kelt egybe partnerével, Andrew Cowlesszal.