J-Lo seggre ült, Lady Gaga gyújtogatott

2009.11.23. 16:45
A Kanye West által megalázott 19 éves Taylor Swift öt díjával szemben az elhunyt Michael Jackson csak négyet szerzett. Jennifer Lopez seggre esett, Lady Gaga felgyújtott egy zongorát az American Music Awardson.

Michael Jackson történelmet írt azzal, hogy az amerikai zenei díj (American Music Awards) történetében először négy posztumusz díjat nyert, összességében huszonhármat eddig.

A júniusban 50 éves korában elhunyt énekes lett a legjobb pop/rock és soul/r&b kategóriában is, de Number One című lemeze lett az év albuma. A díjakat bátyja, Jermaine Jackson vette át, aki elmondta, Michael Jackson mindenkiben a jót látta, és azt akarta, hogy mindenki jó legyen, a szeretet volt számára az első.

Az American Music Awards az év legtöbb lemezt eladó és a rádiókban legtöbbet játszott művészeinek teljesítményét ismeri el nyolc kategóriában. A nyertesek listája a rajongók online szavazása nyomán alakult ki.

Az este győztese mégis Taylor Swift lett öt díjával, akinek persze jól állt, hogy a következőt mondta: "A zene sohasem a versengésről szól; hihetetlen megtiszteltetés egy kategóriában szerepelni Michael Jacksonnal, aki nagyon fog hiányozni nekünk, és akit örökké szeretni fogunk". A 19 éves countryénekesnő Fearless című albumával söpört be díjakat, és boldog attól lehetett, hogy Kanye West nem alázta meg.

A nemrég új klippel jelentkező Lady Gaga is élőben mutatta meg, mit kell gondolni a show-ról, ezért lángoló zongoránál játszott az erotikát és az utópiát keverő műsorszámában. Előadása felénél megtervezetten szétvert egy üvegkalitkát, amibe beült, és miközben romantikus szólamokat játszott, a zongora lángolni kezdett, mintegy megmutatva a giccset magát:

Minden show-műsorban kell lennie valakinek, aki a humor eszközével él a közönségszórakoztatás során. Jennifer Lopez bokszkörnyezetben adta elő Louboutins című új dalát a Love? albumról, aminek közepén konkrétan seggre esett, és így a chaplini humorhoz kerültünk közelebb, képen viccesebb, videón ilyen:

Kicsit sokkolta az American Idolból ismert, ott a nyolcadik szezonban második helyezést elérő Adam Lambert a közönséget, mert mintha-szopatott egy táncost, akit előtte pórázon vezetett, majd lesmárolta a billentyűsét (3:25), nem nagy durranás: