Kómában tartják Johnny Hallydayt

2009.12.11. 20:35
Mesterséges kómában tartják Johnny Hallyday francia énekest, aki egy november végi porckorongműtét miatt fellépő komplikációk miatt kerülhetett a héten kórházba. A Los Angeles-i orvosok szerint csak azért tartják kómában a rocksztárt, hogy megkönnyítsék a kezelését.

Mesterséges kómában van Johnny Hallyday francia rocksztár, írja a Guardian. A francia Elvisnek nevezett 66 éves énekest hétfőn szállították kórházba Los Angelesben, állítólag egy korábbi műtét után fellépő fertőzés miatt került súlyos állapotba.

Csütörtökön rövid ideig felébresztették, az énekes a Guardian beszámolója szerint kinyitotta a szemét, és felismerte a feleségét, majd újból mesterséges kómába helyezték, hogy segítsék a gyógyulását, mondta Jean-Claude Camus, Hallyday menedzsere. A mesterséges kómával az orvosok megkímélnék az énekest a szenvedéstől, és megkönnyítenék kezelését, írja az AFP.

Hallyday november 26-án esett át porckorongműtéten Párizsban. Az énekes menedzsere azt mondta, hogy Hallyday családja pert fontolgat a műtétet elvégző orvos ellen. Camus azt állította az egyik francia rádiónak, hogy a Los Angeles-i orvosok kijavították az eredeti műtét alatt elkövetett hibákat.

Stephané Delajoux orvos azonban tagadta, hogy bármilyen komplikáció fellépett volna a november 26-i műtét alatt, és állítása szerint az operáció után sem utalt semmilyen jel műhibára.

Hallyday az egyik legismertebb francia énekes, százmilliónál is több fogyott lemezeiből. Pénteken Nicolas Sarkozy köztársasági elnök is telefonon hívta Hallyday fiát, hogy tájékozódjon az énekes állapotáról.

Az énekes két éve jelentette be visszavonulását, a Tour 66 nevű búcsú koncertsorozata azonban még 2010-ben is folytatódik.