Michael Jacksonnak 10 új lemeze lesz

2010.03.16. 09:07 Módosítva: 2010.03.16. 09:07
A napokban tető alá hozhatják minden idők legjobb lemezszerződését. A Sony 200 millió dolláros szerződést kötne Michael Jackson művészi hagyatékára. A kiszivárgott hírek szerint a szerződésben 10 lemez terve van, amelyeket hét év alatt jelentetnének meg. Ezek közül egy anyag teljesen új, írja a BBC.

A még kiadatlan felvételek az énekes visszatéréséhez készültek. Az 50 éves Jackson egy brit koncertre készült, amikor a túl erős altatók alkalmazása miatt elhunyt. A 200 milliós szerződést egyébként további megállapodások 250 milliósra is feltornázhatják, ha a Sony megkapja a Jackson-ajándékok és emléktárgyak forgalmazásának jogát is. Ezzel már nem lehetetlen, hogy sikerül kifizetni azokat a tetemes adósságokat, amiket az énekes hátrahagyott.

A Sony készülő szerződését segíthette, hogy Jackson halála óta 2009 legjobban kereső előadója lett. 31 millió albumot adott el, és egekbe szökött az emléktárgyak eladása is.

Mindeközben felmentették az emberölés vádja alól egykori orvosát, Conrad Murray-t, aki állítólag felírta Jacksonnak a halálát okozó Proforolt.